Keenialased avaldavad meelt oma tüdruksõbra mõrvata lasknud poliitiku vastuFoto: DANIEL IRUNGU
Maailm
24. september 2018, 22:30

Keenia poliitik sai süüdistuse oma raseda armukese mõrvas (2)

Keenia Migori maakonna kuberner Okoth Obadole esitas kohus esmaspäeval süüdistuse oma lapseootel tüdruksõbra mõrva tellimises. Mees ise eitab, et oleks jõhkras veretöös osalenud või selle organiseerinud, vahendab BBC.

Obado arreteerimine leidis aset mõned nädalad pärast seda, kui juhuslikud möödakäijad avastasid 26aastase tudengi Sharon Otieno vägivallatunnustega surnukeha ühe küla lähedalt metsast. Lahang tuvastas, et enne surma oli teda vägistatud ja kaheksa korda pussitatud. Rünnakus ei säästetud ka tema veel sündimata last, kes emaüsas samuti suri.

Sharoni brutaalne surm lahvatas Keenias tõelise vihatormi ja marulised protestiaktsioonid, eriti pealinnas Nairobis. Uurimise käigus selgus, et abielumees Obadol olevat neiuga salasuhe olnud, ent kui Sharon rasedaks jäi, polnud Obado sellega sugugi rahul. Nende suhe lõppes selle aasta aprillis.

Sharon võttis septembri alguses ühendust ajakirjanik Barack Oduoriga. 3. septembril nad ka kohtusid, et Oduor saaks Sharonit intervjueerida, ent seda ei juhtunudki. Tänaval krabasid mingid mehed nad autosse ja kihutasid minema. Mingi ime läbi õnnestus Oduoril kiirendavast autost välja hüpata ja ellu jääda, kuid Sharon jäi temast autosse maha...

Süüdistuse said ka kaks Obado assistenti - üks mõrvale kaasa aitamises, teine mõrva sooritamises.

Obado jurist kaitseb oma klienti, väites, et Obado naine oli kõigest nagunii teadlik ja et kuberneri lähiringis ei olnud Sharoni rasedus mingi saladus. Obado olevat abikaasaga koguni kokku leppinud, et laps on nende oma.

Okoth Obado kohtusaalis Foto: Reuters/Scanpix