Cosby lahkumas kohtumajast 24. septembril 2018 pärast kohtuotsuse teatavaks tegemise esimest päeva. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
25. september 2018, 10:04

Prokurör nõuab Bill Cosbyle 5-10 aasta pikkust vangistust (4)

Täna loetakse USAs ette kohtuotsus häbistatud koguperekoomikule Bill Cosbyle, kes oli aastakümneid noori naisi seksuaalselt kuritarvitanud, kuid kes saab reaalse karistuse Andrea Constandi uimastamise ja pilastamise eest 2004. aastal.

New York Posti teatel nõuab prokurör 81aastasele koomikule 5-10 aasta pikkust vangistust. "Ikka ja jälle on näha, et ta ei võta oma tegude eest vähimatki vastutust," ütles Montgomery maakonna ringkonnaprokurör Kevin Steele. Omanimelise menuka komöödiasarja "The Cosby Show" staar tunnistas vande all, et hankis Quaaludesi-nimelist rahustit noorte naiste uimastamiseks ning nendega vägisi seksuaalvahekorda astumiseks. 

"Miks ta seitse Quaaludesi retsepti hankis? Ta ise ju ei pruukinud neid," ütles Steele kohtu ees. Abielumehest Cosby näole venis haiglane naeratus, kui prokurör jätkas: "Nagu ta ise ütles: selleks, et sisse sööta neid noortele naistele, kellega ta seksida tahtis." Prokurör nõuab Cosby tunnistamist seksuaalkurjategijaks, sest tema kõrge iga ei välistavat uusi rünnakuid pahaaimamatutele ohvritele. 

Nüüdseks 45aastane Andrea Constand on Cosby kriminaalprotsesside ajal - esimene protsess jooksis ummikusse, kuid teise lõpul mõisteti koomik süüdi kolmes kuriteoepisoodis - kaks korda rääkinud, kuidas tema toonane mentor talle oma kodus kolm sinist tabletti andis. Andrea kaotas toona meelemärkuse ning virgudes avastas ta, et Cosby kuritarvitab teda seksuaalselt. 

Kaks kohtuprotsessi kiskusid ohvri haavad jälle lahti. Prokurör tsiteeris Constandi: "Pidin selle kohutava seksuaalrünnaku iga üksikasja härra Cosby ja tema advokaatide ees kirjeldama, samal ajal kui Cosby kuulas ja viskas nalja ja tema advokaadid alandasid mind. See süvendas iga päeva lõpus mu häbitunnet ja lootusetust. Olin emotsionaalselt täiesti kurnatud."