Kimi Räikkönen (vasakul). Foto: Stefano Rellandini
Vormel 1
25. september 2018, 12:23

Miks Räikkönen F1 karjääri ei lõpeta? „F1 masinad tekitavad Kimis surinat!“ (2)

Kuigi Kimi Räikkönen lahkub pärast pikki aastaid Ferrari meeskonnast, siis vormel-1 karjäärile ta joont alla ei tõmba. Mänedžer Steve Robertson räägib Autosportile, mis 38aastast soomlast ikka rajale kisub. 

Kahe nädala pärast oma 39. sünnipäeva tähistav Räikkönen debüteeris F1 sarjas juba 2001. aastal. Viimasel viiel hooajal on keeranud Ferrari rooli, tuleval aastal istub ta Sauberisse. 

"Kimi tahab F1 masinaga sõita. Ta armastab seda," selgitas Robertson jätkamise tagamaid. "Paljud arvasid, et kui ta Ferrarist lahkub, siis lõpetab ka karjääri ning hakkab oma jahil vedelema ja elu nautima. 

Aga ta naudib F1 masinaid, need tekitavad temas surinat. Kimi armastab elada piiri peal. Kui ta parajasti vormeliga ei kihuta, siis tegeleb ta motokrossiga, kuid see on pigem lihtsalt hobi." 

Kui sai selgeks, et Räikkönen Ferrarist ei jätka, läks töö käima: soomlane vajas uut väljakutset, lõpetamine kõne alla ei tulnud. "Ta tahtis kohe uue lepingu saada," kinnitas Robertson, kelle sõnutsi on Sauberil arenguvõimeline ja igati korralik meeskond.