"Cougar", Helen MossFoto: Jürgen Niit
Raamat
25. september 2018, 12:38

ARVUSTUS | Kodumaine kirjandusmaastik on saanud rikkamaks ühe erootilise romaani võrra (9)

Kas mäletate veel hetke, kuidas miljonid naised üle maailma hullusid "50 halli varjundi" peale? Nüüd on aga üks eestlanna otsustanud pisut vürtsitada kodumaist kirjandusmaastikku ning saanud kaante vahele rohkete intiimstseenidega vürtsitatud romaani "Cougar".

Juba raamatu alguses ütleb pseudonüümi Helene Moss taha varjunud autor, et soovib elada incognito oma rahulikku elu ühes Eestimaa kaunis väikelinnas ning ei soovi liigset tähelepanu. Just seetõttu on ta otsustanud varjunime kasuks ning ei anna raamatu teemal kommentaare ega intervjuusid.

"Cougar" räägib 43-aastasest Viktoriast, kel lõppeb pikk abielu ning arenema hakkab ilus suhe endast 17 aastat noorema kolleegiga. Sarnaselt eksabikaasale jätab aga Robertki Viktoria ühel päeval noorema naise pärast maha. 

"Kas võivad aga olla elul loo peategelasega hoopis teised plaanid? Nurjata haavatud hingega olendi enesetapukatse, saates ta seejärel etturina Seksijumala malelauale, tehes temaga käike aina nooremate ja nooremate meeste käte vahel? Pimestades õnnetut järjest suureneva seksuaalse iha ja naudingujanuga noormeeste järele, kohkumata seejuures tagasi ohtliku mänguga kaasnevate tagasilöökide eest?" küsitakse raamatu tutvustuses. 

Raamatu tagaküljel hoiatatakse, et rohkete intiimstseenidega vürtsitatud romaan ei ole soovitatav alla 18-aastastele ega konservatiivsete seksuaaleluliste vaadetega lugejatele ning pean tunnistama, et veel enne raamatu lugema asumist köitis see nii-öelda hoiatus mind enim.

Olin kuulnud, et "Cougarit" nimetatakse kodumaiseks "50 halli varjundiks" ning seetõttu olid mu ootused ilmselt juba läbi lae kasvanud. Samas pean tunnistama, et pettusin tugevalt varjundite raamatutes, seega püüdsin end ka seekord ootuste tekitamisest hoida.

Raamat ise on mõnus lugemine, kirjutatud kergelt ja selgelt. Ilmselt on see maitse asi ja viga minus, kuid intiimsed stseenid oleks võinud olla kohati rohkem lahti kirjutatud. Jah, eks sel teemal leiab internetist erinevat kirjandust küll, kuid kui raamat juba selle suunitlusega välja antakse, siis võiks minna all in. Siiski meeldis mulle väga raamatu läbiv lugu, mis ei lõppe üldse nii, nagu alguses - ja ka juba üsna viimastel lehekülgedel - arvata võiks. 

Naised on tihti ühed imelikud olendid ja seda on päris kindlasti ka "Cougari" peategelane Viktoria. Tegu on triloogia esimese osaga, seega ootan huviga, milliseid takistusi ja ülesandeid elu veel Viktoria teele veeretab.