Režissöör Rasmus Merivoo "Teise võimaluse" võtetelFoto: MADIS SINIVEE
Tele
25. september 2018, 15:05

Seriaali „Teine võimalus“ režissöör Rasmus Merivoo: mul on jumala kõrini sellest, et televisioon peab välja nägema nagu film! (2)

Täna esilinastub Kanal 2-s uus seriaal „Teine võimalus“, mille režissööriks sai eneselegi ootamatult Rasmus Merivoo, keda teatakse lühimängufilmi „Tulnukas“ autorina. „Mul ei olnudki mõtet, plaani või tahtmist üldse mingit sarja teha, sest ma olen ühe korra teinud sarja, ma mäletan kuidas selle sarja tegemine käis: sul on hästi vähe raha, hästi vähe aega, hästi keeruline ja tihe graafik,“ tõdeb Merivoo, et kodumaise sarja tegemine käib alati läbi häda.

Täna esilinastub Kanal 2-s uus seriaal „Teine võimalus“, mille režissööriks sai eneselegi ootamatult Rasmus Merivoo, keda teatakse lühimängufilmi „Tulnukas“ autorina . „Mul ei olnudki mõtet, plaani või tahtmist üldse mingit sarja teha, sest ma olen ühe korra teinud sarja, ma mäletan kuidas selle sarja tegemine käis: sul on hästi vähe raha, hästi vähe aega, hästi keeruline ja tihe graafik,“ tõdeb Merivoo, et kodumaise sarja tegemine käib alati läbi häda.

Kuna aga produtsendid Maarek Toompere ja Tarmo Kiviväli pöördusid Merivoo poole probleemiga, et seriaali oleks vaja teha, oli tal lahendus pakkuda. „Kui ma olin juba seotud selle seriaaliga, siis mõtlesin, mida me peame tegema selleks, et oleks võimalik sellistes oludes, mis meil on, üldse midagi valmis saada. Niimoodi, et päris ära ei sure,“ naerab ta.

Sarja idee pärineb isiklikust kogemusest kohalikus vallapoliitikas

Seriaal „Teine võimalus“ viib vaatajad väga väikesesse ja väljasurnud Tuleviku külla Ida-Virumaal. Rahaahne vallavanem on teinud suurärimeestega kokkuleppe, et 13 elanikuga küla kohale tehakse hoopis kruusakarjäär. Kuid viimane inimene, kes küla jaoks veel midagi ära teha tahab, on külavanem Kalju (mängib Egon Nuter), kes algatab küla päästmiseks petitsiooni. Appi tõttab lähedal elav teleprodutsent Richard (mängib Ain Mäeots), kes teatab, et küla saab päästa ainult telekasse minek. Otsustatakse, et kõik Tuleviku elanikud peavad endale otsima uue ameti, alustama uut elu ja sellest kõigest tehakse Kanal 2 jaoks reality-show.

Edasi lugemiseks: