"Kingitud elu" annetuskast. Foto on illustratiivne.Foto: Tiina Kõrtsini
Krimi
25. september 2018, 13:15

Poisikesed varastasid vähiravifondi "Kingitud elu" annetuskasti (44)

Esmaspäeva õhtul veidi pärast kella poolt seitset haarasid kaks poissi Balti Jaama turul asuvast Vahvlihaldjate kohvikust endaga kaasa vähiravifondi annetuskasti, kus oli sees üle saja euro. 

"Otsime pealtnägijaid: eile õhtul veidi pärast kella poolt seitset leidis Balti jaama turul Vahvlihaldjate kohvikus aset kriminaalne intsident, kus vene rahvusest teismelised poisiklutid vehkisid sisse vähiravifondi annetuskasti koos rahaga," kirjutatakse vähiravifondi Facebooki-seinal.

Poisid pistsid ühes kastiga, kus oli sees üle saja euro, jooksu. "Poisid ilmselt ei andnud endale aru, et tegemist ei ole niisama kastiga, vaid elu kinkimise kastiga."

Postitusest ilmneb, et noorte tegu oli ilmselt juba mitmeid päevi ette planeeritud. "Enne vargust istusid nad kohvikus 40 minutit ja lihvisid viimaseid detaile paika," kirjutatakse sotsiaalmeedias. "Viimaks tuli üks leti juurde ja soovis osta ühe makrooni. Kui müüja korra selja keeras, haarati kast ja padavai ukse poole."

Juhtumi kohta on tehtud politseisse avaldus. Sellest hoolimata palutakse Facebookis, et kui keegi tunneb pildil olevad noored ära, on näinud kuskil annetuskasti või märkas midagi intsidendiga seoses, palutakse ühendust  võtta politseiga numbril 112 või fondi endaga aadressil [email protected].

"Kingitud elul" on sõnum ka noormeestele endile: "Kutsume üles raha ja kasti tagastama sinna, kus oli tema koht. Võibolla saame siis teid isegi "värvata" vähiravifondi vabatahtlikeks abilisteks."

Niisamuti seisavad kirjas read poiste vanematele: "Võite teha annetuse summas 100+ eurot vähiravifondi kontole mõne asjakohase märksõnaga."

Vähiravifondi jaoks oli see tegemist esimese juhtumiga, kus keegi on annetajate raha kallale läinud.