Lugejakiri

Kiri | Õhuke riik nuumab end üha paksemaks (7)

LISA KOMMENTAAR

hajussüsteemid26. september 2018, 10:40
superministeeriumi hoone mõte on selles, et ühe sõjalise rünnakuga saaks lasta mittehajutatult paiknevad hooned ühe korraga hävitada nimg muuta nende kõigi töö ühekorraga düsfunktsionaalseks
Venelastel on26. september 2018, 07:53
hea ütlus: "Kõik on ülemused, polegi, keda pikalt saata"!
PK25. september 2018, 17:54
Õnneks hakkab ühiskond ärkama ja seda protsessi pole võimalik peatada,elu paneb ise kõik paika.
Mädanik 25. september 2018, 18:28
Et oleks millega pensioni maksta tuleb maksumaksjat kolkida nii kaua kuni raha tuleb.Selleks ongi suurt riigi aparaati vaja.
reede25. september 2018, 17:36
Järjest enam tekib veendumus et meie riigis muud ei toimu kui betooni valamine Kogu strateegia on plaanitud üheks päevaks Suveräänset mõtlemist pole Vestlesin ühe 3 kursuse tehnikatudengiga Õpinguid alustanud 30 on järel 8 Lõpetab vast 5 Kas riigil on vaja insenere või akadeemikuid Õppekavad on inimesi nüristavad mitte reaalses elus vajalikud Samba Jaak aga muheleb ja kiitleb
Elukutseline Setu25. september 2018, 17:03
Veel suurem häda kui selle riigikese kaaluprobleemid (paksus) on see, et puudub haldussuutlikkus. Kui küik need "säeasilmsed" ja "nooruslikud" ametnikud suudavad ainul treida müttetuid eelnõusid ja vigaseid regulatsioone ja kellelgi pole nii palju mõistust ja mune, et ilmsed lollused ja raiskamised lõpetada (Haigekassa, EAS, KIK, MES, MKM - praamiliiklus+rongiliiklus) kui ei lõpetata mingite üüratute kolosside ehitamist (superministeerium, ERM), siis on nende põletatud sadade miljonite kõrval üpris kolmandajärguline küsimus kui palj neid tegelasi oma ahtrit pirniks istub.
Te olete25. september 2018, 17:01
sellest õhukese riigi asjast valesti aru saanud. Õhuke riik tähendab, et kodanik saab oma maksude eest vähem riigipoolset tuge ja teenuseid. Riigiametnikud elavad oma elu vaikselt edasi. Kui igav hakkab ja omavahelisest klatšist ära tüdinetakse, siis mõeldakse miski uus määrus või koormis kodanike jaoks välja ja asutakse seda siis juurutama. Tegemist jälle jupiks ajaks ja ehk saab preemiatki. Bürokraatia iseend ei ravi, see vajab tahtejõulist välispidist sekkumist.