Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
25. september 2018, 19:20

ARMASTUS KÄIB KÕHU KAUDU: kui palju püsisuhe inimesi paksemaks teeb? (3)

Värske uuringu kohaselt võtab keskmine inimene partnerit leides ja armudes ühe aastaga kaalus 7,7 kilo juurde. Peamine kaalutõusu põhjus kipub olema see, et inimesed tunnevad vähem survet head välja näha, vahendab Men’s Health. Varasemad uuringud näitavad, et paarikesed kalduvad küll koos tervislikumalt sööma – aga suuremates kogustes.

Jenny Craigi tellitud OnePolli turu-uuring hõlmas 2000 suhtes ameeriklast. Neist kolmveerand tunnistas, et on pärast püsisuhtesse astumist kaalus juurde võtnud. Keskmiselt on küsitletud alates partneriga kohtumisest kogunud 16,3 lisakilo ja neist 7,7 esimese aasta jooksul.

64% küsitletuist tunnistas, et ei tundnud enam survet kellelegi meeldimiseks hea välja näha. 41% tõi kaalutõusu põhjuseks sagenenud väljas söömise. Ja 34% süüdistas kodus joomist ning kiirtoitu.

Aga paarilise leidmine ei tähenda tingimata, et nüüd peategi koos üha paksenema. Santa Clara ülikooli uuringust selgus, et koos partneriga trennitegemine muudab energilisemaks ja õnnelikumaks kui üksi treenimine.