Hantlid on hangitud  käsitöö ja hoidiste müügist saadud raha eest. Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
25. september 2018, 14:36

Superministeeriumi jõusaalis käib kibe treenimine (17)

Superministeeriumi keldrikorrusel asuvas spordisaalis käib kibe sporditegemine varavalgest hilisõhtuni. Kasutatud seadmetest komplekteeritud jõumasinaid kasutab teiste hulgas regulaarselt rahandusminister Toomas Tõniste. 

Esmaspäeva pärastlõunal on superministeeriumi jõusaal siiski vaikne. „Enne siin kaks treenijat oli,” ütleb rahandusministeeriumi sisekommunikatsiooni nõunik Kai-Riin Meri.Selgub, et hommikusel ajal – kella seitsmest üheteistkümneni – on võimlejaid palju. „Inimesed käivad aktiivselt. Meil on siin hommikul vara päris tegemist, et sisse mahtuda. Mõne masina peale saamist peab ootama.” Populaarseimad on kõndimislindid ja jalgrattad, ka aerutamismasin. „Need on üldiselt populaarsed kõikides saalides,” sõnab nõunik Meri, kes osutub president Lennart Meri miniaks.

 Suuremad masinad on toodud endistest, nüüd kokku kolinud, ministeeriumitest  Foto: Teet Malsroos

Rahandusministeeriumi pressiesindaja Karel Hanni sõnul on sisekorras lubatud oma tööplaan ise määrata. „Kui keegi ei sõltu otseselt sinu ajakavast, saab trenni teha ka päeval.” Seda kauem peab aga pärast tööl olema. Treenida võib ka pärast tööd – jõusaal on avatud kella 23ni . Jõusaali juures on pesemisvõimalused, et aktiivsemad sportijad kolleege hiljem häirima ei hakkaks.

Superministeeriumi jõusaal on komplekteeritud eelnevatest ministeeriumitest toodud seadmetega. „Siia pole ühtegi uut asja juurde ostetud, kõik on kokku toodud eelnevatest majadest või töötajate poolt ministeeriumile annetatud,” ütleb Hanni.Töötajate toodud on umbes kolmandik vahenditest. Suuremad masinad on pärit ministeeriumite endistest spordisaalidest. Uhiuusi asju silma ei torka. Meri sõnul on aegade jooksul tehtud ka heategevuslaatasid, et soetada jõusaali jaoks väikevahendeid. „Oleme müünud oma käsitööd, hoidiseid ja küpsetisi. Selle eest on saanud spordisaali varustada hantlite ja raskustega.”

Superministeeriumis korraldatakse ka trepijooksu, osaletud on käimisvõistlusel. „Kui paljud ettevõtted maksavad töötajatele sporditoetust, siis meil eraldi toetust ei ole,” ütleb Hanni.

„Meil tervise eest võitlemine ikka käib. Inimesed on aktiivsed ja sporti peetakse au sees,” rõõmustab Meri. „Ma pean ütlema, et väga palju käiakse treppidest. Meil on ju 14 korrust, iga päevaga on võimalik koguda päris palju samme.”

Superministeeriumi keldris jõusaalis käib tihe sporditegemine.  Foto: Teet Malsroos

Kõige rohkem tuleb trepist kõndida riigikassa ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ametnikel. „Justiitsministeeriumil ja sotsiaalministeeriumil on igapäevaselt põhjust natuke vähem kõndida, nemad paiknevad kuni kuuenda korruseni,”  räägib Meri. „Aga kui nad meile külla tulevad või kasutavad mõne teise korruse koosolekusaali, siis saavad nemadki koormuse kätte.”

Jõusaali nahkdiivanitega eesruumi külmikust Õhtulehe fotograaf õlut ei leia-seina veerel seisev väike valge külmik on täiesti tühi. Väidetavalt ei ole külmkappi tühjaks tehtud spetsiaalselt Õhtulehe külastuse ajaks.