Tanel Sokk.Foto: Robin Roots
Korvpall
25. september 2018, 15:16

30ndates elu parimas vormis Tanel Sokk: vanus on vaid number passis! (6)

Neljaaastase vahe järel taas BC Kalev/Cramoga liitunud Tanel Sokk endises koduklubis erilist sisseelamisaega ei vajanud ning on hooajaks valmis. 

"Eks ma olen paljude meestega varem koos mänginud ja taustajõud on ka üsna sarnased. Täitsa tuttav tunne oli tagasi tulla," ütles Sokk, kes mängis Cramos ka aastatel 2006-2014, Õhtulehele. 

Millise mulje on jätnud peatreener Donaldas Kairyse käekiri? "Trennid on rasked, aga mõistetav ka. Juba hooaja alguses pannakse korralik kontrolltöö ette. Esimesest seitsmest VTB mängust on kuus väljas, nendest kolmes on vastas tõeline tipptiim," vastas Sokk. "Et kuidagi sammu pidada, peamegi kõvasti tööd tegema." 

Eesti ühe parema mängujuhi passist vaatab vastu number 33. Mullu tegi Sokk aga statistiliselt oma karjääri ühe parema hooaja. Heas vormis on ta tänavugi. 

"Sülitaks kolm korda õla ka, aga eks mul on kogu karjääri jooksul vorm olenenud vigastustest. Kui pikalt terve olla, siis tuleb vorm ka. Kasutaksin siinkohal legendi Valmo Kriisa ütlust: "Vanus on ainult number passis!"" muigas Sokk. 

Tõsi, lisaks täidab Cramos mängujuhi kohustusi Branko Mirkovic, kes 5. oktoobril tähistab 36. sünnipäeva. "Loodame, et see kogemus toob tulemust ka," sõnas Sokk. 

Kuid lisaks kogemusele jagub meeskonda ka nooruslikku uljust. Mida nende kahe poole sulandamisel korda saata annab? 

"Okei, VEF, Ventspils ja mõned satsid on kannul, aga Eesti-Läti liigas saab ainus eesmärk olla võit," teatas Sokk. "VTB kohapealt... peatreener ütles õigesti, et katsuks kõigepealt rohkem võite saada kui eelmisel aastal ja eks siis vaatame, kui kaugele tiivad kannavad." 

Üks märksõna on kindlasti stabiilsus: "Olen viimastel aastatel märganud, et Cramo on saanud palju häid võite. Aga stabiilsemalt tuleks omasuguseid satse võitma hakata. Play-off´i kohad jagatakse ära ikkagi omavahelistes mängudes."

Hooajaeelsed matšid on Cramo potentsiaali näidanud, kuid Soku sõnutsi ei tohiks nende põhjal pilvedesse tõusta. "Kontrollmängud Leedus näitasid, et oleme kõvasti trenni teinud ja jaksame joosta. Võitsime väga korralike meeskondi," arutles ta. 

"Aga meie üks suur miinus on, et me pole pidanud mängima ühtegi pingelist lõppu. Need võivad Ventspilsi ja Nižni Novgorodiga mängudes vabalt tulla. Võistkonna tugevus sõltub suuresti sellest, kuidas lõppe mängida suudetakse. Neid kohtumisi tuleb nüüd palju, kus me võib-olla ei jookse vastast üle."

Mis on Cramo parim relv? "Meil on kogemust, noorust ning atleetlikkust. Tegelikult ei peagi ju neid mänge viimasele minutile jätma. Võib need ka enne ära otsustada," muigas Sokk.