Prantsusmaa president Emmanuel Macron (40). Foto: AFP/Scanpix
Maailm
25. september 2018, 22:03

EBAPOPULAARNE: president Macroniga on rahul vaid 29% prantslastest (16)

Mullu mais viieks aastaks Prantsusmaa presidendiks valitud Emmanuel Macroni (40) populaarsus on langenud rekordiliselt madalale, vahendab Blick Online.  

Vaid 29% prantslastest on tema senise tööga rahul, selgub Ifopi värskest küsitlusest, mis viidi läbi 14.–22. septembrini. Küsitleti 1964 inimest. Neist oli tema tööga väga rahul vaid 3% ja üldjoontest rahul 26%. 

Võrdluseks: veidi pärast presidendiks saamist oli Emmanuel Macroni tööga rahul koguni 64% küsitletutest. Analüütikute arvates on Macron teinud oma suhteliselt lühikese ametiaja jooksul palju poliitilisi vigu ning käitunud sageli arrogantselt.  Ka ei ole tema reformid suutnud kuigivõrd vähendada tööpuudust ega suurendada majanduskasvu.

Presidendist hakkavad eemalduma tema lähemad liitlasedki. Näiteks viimase kuu jooksul ameti maha pannud keskkonnaminister Nicolas Hulot ja spordiminister Laura Flessel. Eelmisel nädalal teatas seni Emmanuel Macroni truult teeninud siseminister Gérard Collomb, et kavatseb samuti ametist lahkuda. Tõsi, ta teeb seda alles tuleva aasta mais pärast Euroopa Parlamendi valimisi. Collomb soovib siis keskenduda kohalikule poliitikale ning kandideerib 2020. aastal Lyoni linnapeaks.