Foto: Kaspar Pokk
Krimi
25. september 2018, 21:16

Kannatanu kõneles telefoniga ja helkurit ei kandnud, tema sõbrad pääsesid napilt

FOTOD | Kosel astus pimesi auto ette 27aastane mees, kes viidi raskes seisus haiglasse (14)

Harjumaal Kose vallas juhtus täna õhtul kella poole üheksa ajal liiklusõnnetus, kus sai raskelt vigastada jalakäija.

Õnnetus juhtus kella 20.30 paiku Kosel, Tallinn-Tartu maantee 41. kilomeetril. Tallinna poolt tulnud BMW eest läks kolm inimest üle tee, juhi sõnul astusid kõik ootamatult teele, kaks jõudsid napilt auto eest läbi minna, kuid kolmandale, 27aastasele mehele ei õnnestunud otsasõitu vältida.

Juhi sõnul rääkis jalakäija telefoniga ning isegi ei vaadanud, kas autot tuleb või mitte. Jalakäija tabas auto vasakpoolset nurka, inimene paiskus vastu esiklaasi ning siis üle katuse maanteele. Juhi sõnul oli tema kiirus umbes 50 km/h, ta pidurdas küll hoo võimalikult väikseks, aga rohkemat ta teha ei suutnud. Oleks BMW roolis olnud mees rooliga paremale tõmmanud, oleks ta seltskonna ülejäänud kahele liikmele otsa sõitnud.

Väidetavalt tahtsid jalakäijad Tartu poole hääletama hakata, mitte keegi neist ei kandnud helkurit. Autojuhi sõnul oli kõigil kolmel seljas tumedad riided.

Õnnetusse sattunud jalakäija sai tõsiseid vigastusi ja ta viidi sündmuskohalt otse haiglasse. Kinnitamata andmetel olid kõik kolm inimest alkoholi tarvitanud.

Politsei sõnul oli autojuht kaine ja omab juhtimiõigust. Õnnetus juhtus kohas, kus polnud ülekäigurada.