Andres AnveltFoto: Robin Roots
Eesti uudised
25. september 2018, 21:24

Siseminister Anvelti kommentaari korjas üles USA kahtlase väärtusega uudistesait (34)

USA veebileht Breitbart.com, mis on ennekõike tuntud parempopulistide häälekandjana, korjas Eesti meediast üles sotsiaaldemokraadist siseminister Andres Anvelti kommentaari Ungari piiri teemal.

Siseminister Andres Anvelti hinnangul kaitses Ungari peaminister Viktor Orbán piirile tara ehitades Euroopat migrantide eest ning tarade poolt on ka Eesti, kui on vaja oma riiki samamoodi kaitsta. Neid mõtteid jagas Anvelt ETV saates „Esimene stuudio“.

Tema sõnul oli 2015. aastal migratsioonikriisi sattudes Euroopa Liidu suurim viga, et ei astutud juba siis samme, mida nüüd tagantjärele proovitakse teha.

Vastates saatejuhi küsimusele, kas Eesti migratsioonipoliitika on samasugune nagu Ungari migratsioonipoliitika ehk et kas me oleme samamoodi tarade poolt, ütles Anvelt: „Et kaitsta oma riiki, kindlasti.“

Anvelti juttu kasutas oma artiklis ära USA parempopulistlik ja immigratsioonivastane veebisait Breitbart.com. Nemad võrdlesid Anvelti kommentaari paavst Franciscusega, kes Breitbarti sõnul nõudis, et Balti riigid moslemiusku immigrantidele oma piirid avaksid.

Breitbarti ei peeta tema kallutatuse ja vandenõuhõngulise kajastuse tõttu üldiselt tõsiseltvõetavate meediaväljaannete hulka. Breitbarti on kunagi juhtinud USA president Donald Trumpi valitsuse endine peastrateeg Steve Bannon.