Jürgen Henn. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
25. september 2018, 22:22

Jürgen Henn endale ehitatud väravast: eks see Pürgi kooliraha oli

Eesti valitsev meister Tallinna Flora pudenes jalgpalli karikavõistlustel konkurentsist juba kaheksandikfinaalis, kui pidi tunnistama igirivaali Levadia 2:1 paremust.  

"Kui mängu vaadata, siis oli võrdselt kinnine mäng. Levadia võttis eelmisest mängust õppust - nad ei mänginud enam nii julgelt ja ründavalt. Seega polnud nemad enam nii ohtlikud ja meie polnud ka vastu kontrarünnakutega ohtlikud. Oli suhteliselt võrdne võitluslik mäng, kus väga palju võimalusi polnud," sõnas Flora peatreener Jürgen Henn pärast mängu. 

Kuigi Flora pääses 34. minuti Mark Anders Lepiku väravast juhtima olid nad kuus minutit hiljem juba sunnitud nahkkera ka enda võrgust välja korjama. "Ehitasime ise endale rumala värava. Eks see [Henrik] Pürgi meeskonda sissesulandumise kooliraha veidi oli," nentis Henn. 

Lõpuks otsustas kohtumise saatuse Juri Tkatšuki meisterlik karistuslöök kohtumise 86. minutil. Paraku oli ka sellel Flora jaoks mõru maik küljes. "No see olukord oli nii 50-50," viitas Henn eelnenud veale. "Neljas kohtunik ütles, et tema poleks andnud. Aga karistuslöök oli hästi löödud."

Mõnevõrra olude sunnil kasutas Flora täna vasakkaitses soomlast Anselmi Mikael Nurmelat. Miks? Sest senine põhimees Kevin Aloe siirdub oktoobrist kaheksaks kuuks ajateenistusse.