Eesti uudised

Martin võis ollagi mõeldud lapsendamiseks ehk Tallinna lastekaitseametnike topeltmäng (89)

LISA KOMMENTAAR

Vägivaldsed 12. jaanuar 2020, 22:08
Selline vägivaldne ja kuritahtlik saab olla vaid eesti ametnik, nad lausa vihkavad inimestele vastutulekut ja abistamist, samasugused kliendivastased on ka eesti energia ametnikud, kes teevad kõik kliendi tahtele vastupidiselt.
Ei, kahjuks liiguvd suured rahad ka18. august 2019, 01:05
hooldusperedele, kahjuks võtavad osad lapsi enda juurde raha pärast ja võitlevad kui emalõvid, et laps sugulaste või bioloogiliste vanemate juurde tagasi ei saa!
tublid,26. september 2018, 17:54
et panite artikli esilehele tagasi, rahvas peab teadma, mis toimub.
Suurem pilt26. september 2018, 16:21
Taolises "laste inimkaubanduses" liiguvad suured rahad: rikkad lastetud pered on nõus maksma suuri summasid, et "vähegi normaalset" valget last lapsendada saaks.
Seega peaks antud juhtumit uurima kesk-kriminaal-politsei maffia-paragrafi alusel: ilmselgelt on siin tegemist paljude ametnike korruptiivse koostööga (5 ametniku said "suled sappa"), mis annab nö "kuritegeliku grupi" kokku ... ning ka tugev rahaline surve on taolistes juhtumites olemas (saada enamvähem sile/terve laps lapsendamiseks) ... juba see, millise mängleva kergusega need 5 ametniku lahti lasti, näitab, et tegemist on "jäämäe veepealse osaga" (laste inimkaubanduse süsteem toimib edasi, vaid mõned "etturid" ohverdati).
Positivine on see, et inimesed on taolistest jamadest teadlikud, ning muud toimunud juhtumid, ning uued juhtumid avalikustatakse ja sellest tuleb veelgi suurem kisa.
miks see artikkel26. september 2018, 16:11
nii kiirelt esilehelt ära kõrvaldati või hakkavad väga kõrged pead lendama.
Nimetu26. september 2018, 16:07
Olen üksikema, 2 lapsega. Elasin koos elukaaslasega. Kes pole laste isa. Lastele ei sobinud kodune kord, normaalne kodune kord. Õppimine, koolikord ja kodused kohustused. Kuna see saaga lastekaitsjate ja minu vahel on juba kestnud 5-6 aastat siis usuti kõike mis laps noorsootöötajatele, sotsiaal ning lastekaitsetöötajatele rääkis. Lastekaitse võttis mul ühel päeval lapsed ära ja viis turvakodusse, minule teatati sellest alles tunde hiljem sest ma olin tööl. Põhjus,: poiss väitis, et mu elukaaslane olevat tema kallal vägivalda tarvitanud. Öeldi, et ennem lapsi tagasi ei saa kui kolid kodust sotsiaalkorterisse. Kui ei ole nõus kolima lähevad nad (lastekaitsjad) minu vastu kohtusse ja võtavad minult vanemaõigused ära. Ja annavad lapsed nende bioloogilisele isale. Kes pole neid 10 aastat näinud, neile sentigi elatist maksnud. (Elatis kohtu kaudu välja mõistetud 10 aastat tagasi ja antud ka kohtutäiturile täitmiseks) Ning kes on kohtulikult karistatud varguste, ebakaines olekus autojuhtimiste ja perevägivalla eest. Kolisin sunniviisiliselt sotsiaalpinnale, kus puudub mööbel, toalett on katki, pesupesemise võimalus puudub. 16 a. tüdruk ja 14 a. poiss peavad elama ühes toas. Koolitee pikkus endise 7 km asemel on 38 km. Sellest hetkest lapsed enam koolis ei käinud. Minul töö tõttu pole ka võimalik neid autoga kooli viia. Minu senised kulutused ja plaanid tehtud arvestusega, et elan seal kus ma enne elasin(seal oli kõik olemas) Kohe mitte mingi valemiga ei tule minu palgast välja, et maksta veel sotsiaal korteri eest vallale üüri ja kommunaalmakseid. Kuna minu sissetulek annab välja 3 inimese elatusmiinimumi siis vald ei toeta. Ja kui ma maksta ei jõua siis ähvardati kohtu kaudu minna mu vara kallale. Mida mul pole. Kuna lapsed alates sotsiaalkorterisse kolimist koolis ei käinud, siis nüüd sunnib lastekaitse, et pean oma lapsed panema kuhugile õpilaskoduga kooli. Lastekaitsjad, noorsootöötajad, noorsoopolitsei, sotsiaalpedagoogid, koolipsühholoogid, perenõustajad, lastepsühhiaatrid ja psühholoogid kinnitavad lastele kogu aeg, et neil on õigused. Aga valikkuulmisega teismeline kuuleb selles jutuvadas sõnu, et tal on mingid müstilised õigused kõike teha ja ei sõnagi sellest, et neil on ka kohustused. Üks näide sellest: 15 aastane tütar karjub mulle näkku ja märatseb kuna ma ei luba tal välja minna ööseks. Röögib mulle näkku, et lugegu ma seadust, et tema võib isegi seksida alates 14 eluaastast niipalju kui tema tahab. Ja seda kõike olevat talle selgitanud koolipsühholoog. Lapsed on pööratud minu vastu, elukaaslane ei taha valesüüdistuse tõttu enam neid näha ega neist midagi kuulda. Mu kulud on kahekordistunud ja õpilaskodudega koolid on tasulised. Korralikust naisterahvast ja emast on tehtud vallasant, kehvik ja võlglane.
Tunnen kaasa.26. september 2018, 16:24
Ei tahaks süüdistada aga kas Sa ise pole enne midagi juba valesti teinud, et lapsed nii käest ära on läinud? Olen ise ka sellises eas lapsed üle elanud ja natukene asja jagan. Et üldse asi sinnani läks, et nad julgevad vastu haukuda jne.? Nüüd on muidugi raske neid õigele rajale tagasi saada. Nii omavahel öeldes oleks tulnud Õigel ajal ṭappa anda ja ehk aitaks nüüdki aga võõrasisa ei taha kindlasti seda teha ja kui pärisisast asja pole, siis ongi tupik. Lastekaitsest pole muidugi mingit abi, see on selge.
26. september 2018, 18:17
Olen valesti teinud, pole vitsa andnud. Olen võimaldanud lastele nutiseadmed ja interneti. Ja kõik muu. Ise ja üksi. Growtopia kohta oli siin just artikkel. Jube populaarne mäng laste seas. Kõik algas sealtmaalt kui laste isa vanglast pääses ja tõttas valda kaebama. Tutvustas ennast kõrgelt haritud härrana ja moosis ära meie valla lastekaitsespetsialisti. Ja siis see algas..... Esmalt tuldi mu vanemate jutule, et võtku nemad mu laste hooldusõigus. Mul isa oli pahviks löödud, laste ema terve, tugev ja töökas ja ta peab hakkama minu lapsi kasvatama. Siis võeti lapsed ette, tulevad koolist ja ma ei või neid enam koduseid töid tegema panna. Nende päevikuid kontrollida, pidavat käima seadusepunktile vastu mis puudutab laste õigust isiklikule privaatsusele. Varsti algas see kus koolist jõuti koju alles kell pool 11 õhtul. No see seadusepunkt on ju täitsa olemas, laps ei tohi peale kella 23 enam avalikus kohas olla. Aga enne 23 on ÕIGUS. Läbi probleemide jada viis meie tee siis lõpuks perenõustaja juurde. Ja perenõustaja jutt, lapsel on õigus sotsiaalseks suhtlemiseks ja olemiseks. Ja kellega ma vaidlen, inimesega kes pole aru saanud valesti olevate asjade ulatusest ja kahjulikkusest lastele endile. Ja lohutab nutvaid teismelisi, et neil on õigus kõigele mida nad soovivad. See õõnestustöö, et lapsed ei pea ema kuulama on käinud aastaid juba. Kuni sinnamaani kui meid sotsiaal pinnale küüditati. Lastekaitsespetsialisti ähvardusel, et ta võtab mul kohtuga ära vanemaõigused kui ma sinna sotskorterisse ei koli ja selle korteri arveid ei maksa. Ja kui ma ei pane lapsi õpilaskoduga kooli ja ei jõua nende eest seal koolis maksta.
Need26. september 2018, 15:24
nn. lastekaitsetöötajad peaksid nüüd välimust, nime ja sugu muutma.
Q26. september 2018, 14:15
Kas see polnud lapsemüügi katse?
Raha,suur Äri26. september 2018, 13:21
UKs saab sots töötaja £31,000.00GBP iga sundlapsendatud lapse pealt, ärge REGISTREERIGE OMA LAPSI riigi omandisse, Naturaalõiguses jäävad lapsed vanematele. UKs käib juba suur võitlus,ja CLC kohus toimub 28Okt ,kus võetaxe sotstöötajad ette. Arendage ennast ja uurige, te ei tea,et toimub suur Pettus. vaadake commonlawcourt.com, pange www ette. siit ei lasta tõde läbi.
vaatan just kuidas mölder vassib tallinna tv-s26. september 2018, 12:25
jätab rääkida, et tegi kuslapist veel kordinaatori ja jätab rääkimata selle kuidas ta võidurõõmsalt teavitas, et kohus ei lubanud jne.
ja ma ei saa aru miks politsei seda teemat ei uuri? ma ei usu, et see on esmakordne juhus. palju tegelikult neid väikseid inimesi on keda on õnnetuks tehtud????
eriti hea on see et 26. september 2018, 10:52
tallinna linn leidis et "lastekaitsja" karin kuslap on õige inimene tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti lastekaitse koordinaatoriks.
l
26. september 2018, 10:58
Millal see edutamine toimus?
...26. september 2018, 10:44
miks seda lugu üritatakse nüüd keerata nii et ,lastekaitsjad" on süüdi ... terve linn ju ründas last ja kodanikku... aga eks linn soovibki vist et sugulased oleks surnud... eks see linna tegevus näitab ka riigi suhtumist oma kodanikesse ja lastesse üldiselt...
sedasorti räige tegu ja rünnak kaitsetu lapse vastu piirdub vaid lastekaitsjate vallandamisega... ?? :O
miks ei ole algatatud uurimist ja miks inimesi vastutusele ei võeta... ? :O
inimelu ja pereväärtuised pole vist siin küll mingid väärtused....
loodan et väliseestlaste pered kes plaanivad tagasi tulla mõtlevad selle loo valguses ümber...muidu yritatakse vb ka neilt lapsi ära kaaperdada ... ja "hoolitseda nende laste eest"
26. september 2018, 10:59
Ega mujal targem ei ole, lastekaitse seadused on suht samasugused, et saaks lapsi peredest välja kiskuda, kõik peab ju näima seaduslik!
see on26. september 2018, 10:33
kõigile emadele hoiatuseks põgenege siit riigist kuni veel võimalik..
26. september 2018, 11:01
Hoopis seljad tuleb kokku panna ja avalikustada, avalikustada ja veel kord avalikustada, see on ainus, mis aitab ametnike sellise tegevuse vastu. Pidage meeles, et nende tegevust ei kontrolli keegi!
Metsavana26. september 2018, 13:53
Ikka väga kurvaks teeb kui mõtled, et milles lapsed süüdi on...Paraku nad ennast ise kaitsta ei saa ja pakku minna pole tihti kusagile. Olgu see suurte inimeste maailm mistahes aga...puregu vaglad nende hinge, kes väetite ja kaitsetute arvelt omakasu noolivad-ise riigi(ühiskonna) käest palka küsides.
tolerast26. september 2018, 11:40
Kuhu sa põgened, Norras näiteks pidi see asi ikka täitsa hull juba olema. Üks kohalik poiss kurtis et paljudelt tema sõprade peredelt on lapsed ära võetud.
Ahsoo26. september 2018, 11:53
Lihtsalt astutakse uksest sisse ja niisama, ilma igasuguse põhjenduseta viiakse lapsed jõuga minema?
Eino Taruk26. september 2018, 12:03
Loll on see kes põhjendust ei leia. Siiski on oluline erinevus sealse ja meie nn. lastekaitse vahel. Meie lastekaitse võtab lapsed ära kui perel on toimetulekuraskused (mida rahvusvaheline õigus muide keelab), Norras ei tohi, seal peab riik peret eelkõige toetama. Samas võib lapsed ära võtta kui tekivad kahtlused, et vanemad mõjutavad lapsi ideoloogiliselt ebasoovitavas suunas ;)
Eino Taruk26. september 2018, 12:25
kuule, ahsoo, jäta narkotsi võtmine, sul on hallutsiantsoonid peal...
On 26. september 2018, 13:24
Mõnele inimesel meeldib jutte kokku keerutada ja ikka mida hullem, seda parem.
Ahsoo26. september 2018, 13:25
Taruk ei suuda seisukohta võtta, kas siis laste äravõtmisel ikka on põhjust vaja või pole.
Andres26. september 2018, 14:31
Ja muide tehaksegi Norras nii, siin on üks video, mille filmis ema sellal, kui Norra lastekaitse tema poega ära võttis:
https://www.youtube.com/watch?v=P76cgCfuIao
Nimetu26. september 2018, 16:23
Eestis ju tehakse sama.
Ahsoole26. september 2018, 16:35
Milline väljamõeldud põhjendus? Millest sa räägid? Mis täiesti korralik pere? Kust sa võtad seda kõike? Millist artiklit sa kommenteerid?
Õigesti ütles!26. september 2018, 16:36
See Ahsoo panebki ju segast.
26. september 2018, 12:26
lastel on muidu isad ka või ollakse sellega juba harjunud, et isadel on vaid makse kohustused, aga muus osas hoidku mokad maas?
Appike – nagu mingi perefirma sel Möldril!26. september 2018, 10:33
“ Martini juhtumiga tegelnud lastekaitsja KARIN KUSLAP, kes Martini tädi perekonnale eksitavat infot andis, väites, et eestkostet pakkuvas peres ei või üle nelja lapse kasvada, ja perekonna poisi kasvatamiseks ebasobivaks hindas, läks kevadel Mustamäe lastekaitsetalitusest üle Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametisse lastekaitse koordinaatoriks ehk sisuliselt oma varasema töö hindajaks ja teiste lastekaitsjate töö juhendajaks. MÖLDERI NÕUNIKU kinnitusel otsitakse aga KUSLAPILE uut ametikohta linnasüsteemi seest, lubades, et lastekaitse valdkonda ta edasi ei jää.”
https://www.err.ee/863039/sotsiaalkindlustusamet-vottis-mustamae-lastekaitsjate-tegevuse-luubi-alla
Nii asendamatu töötaja!
26. september 2018, 11:03
Nii asendamatu kidnäpper.
Vaataja26. september 2018, 10:30
Mustamäe linnaosa lastekaitseametnikud ja kupeldajad?!? Oi, oi, häbi!
26. september 2018, 11:04
Kupeldajad või laste varastajad? Kumb oleks õige termin sellisele tegevusele? Kupeldaja kasutab last raha teenimiseks, aga siin püüti perekonnast eemaldada valesid kasutades, see on ikkagi pigem kiddnäpping.
Sel teemal26. september 2018, 10:20
kasutatakse lapsi tihti lihtsalt vahendina, et riigilt raha vālja kavaldada. Tādil on vaja suurt paljulapselist peret, et sellest āra elada. Meie ūhiskonnas on lastekasvatusega samasugune vōimalus teenida nagu koerte kasvatamisegagi. Yean konkreetset peret, kus noorelt naiselt vōeti lapsed āra ja anti ametlikult kasvatamiseks vanavanematele. Tegelikult aga kāib kōik endiselt edasi. 2 last elavad ikka sama ema juures ja vanavanemad hoopis Inglismaal. Vanaema kutsus mind isiklikult appi ankeeti tāitma ( mustlanna, eesti keelega rasklusi ) ja appi mōtlema, mida kōike vōiks lapse kasvatamiseks sotsiaalabist kūsida. Sotsiaalabi programmides ( Pluss veel kōiksugu projektid ) on selleks rahad olemas ja saavadki need, kes oskavad kusida, aga mitte need kellele abi hādasti vaja.
"riigilt raha vālja kavaldada" ???26. september 2018, 10:45
Seadused on ju olemas, mis kavaldamisest sa räägid?
Kas lihane tädi "kavaldab" rohkem, kui mõni võõras?
Martinil* on ikka parem tädi juures teiste lastega, kui kusagil võõras peres. Ta on ju seal ennegi olnud ja ega ta mingi imik pole, et meelest läheks, et kusagil oli tore olla. Ega tädi paljulapseline pere enam lapselisemaks ühe väikese poisi tulekuga lähe - oma armsa õepojaga on ju tegemist. Tädi pole ka mingi asotsiaal, elu aeg tööl käinud täitsa heal töökohal.
Mida need sinu tuttavad selle loo juurde puutuvad? Lapse kasvatust koerte kasvatamisega võrrelda näitab juba su taseme ära.
26. september 2018, 11:06
See on ametnike probleem, et nad ei kontrolli reaalseid fakte, sina oled lihtsalt kuriteole kaasaaitaja.
MItme kohtuniku pead siin lendasid?26. september 2018, 10:01
Asja ju lahendas alguses ka kohus kuni riigikohtuni välja (viimane ei võtnud menetlusse). Mitte ühtegi kohtuniku nime pole välja toodud. Nuheldakse vaid lastekaitseametnikke.
Kohtunike nimed on ju EE artiklis olemas26. september 2018, 10:14
Sa ikka loe artiklit ka, enne kui siin päid lennutama hakkad!
Just kohtunikud uurisid asja ja tegid otsuse hooldusõigus tädile määrata!
"Kohtumäärusest joonistub välja täiesti uskumatu pilt lapsi ja nende õigusi kaitsma seatud linnaametnike kohta. „Kui üks lastekaitsetöötaja võtab nõuks valada üle sellise alandava sõimuga inimene, keda ta näeb oma elus esimest korda, ei ole teadlik ühestki teda puudutavast muust asjaolust, kui ainult sellest, et tal on neli last, sh ei tea midagi tema sissetulekust, kodustest elamistingimustest, isikuomadustest jmt, siis on väga kahetsusväärne, et sisuliselt võtab ametnik juba ise enne asjasse süüvimatagi kohtuvõimu rolli ja hakkab inimese (sh lapse) üle ise kohut mõistma – kes ja mis tingimustel kedagi kasvatada võib. Sellist pädevust ei ole täna ühelgi lastekaitsetöötajal mitte ühegi seaduse alusel,“ seisab kohtumääruses Karin Kuslapi kohta."
kohtunike pead.26. september 2018, 10:23
See juhtus siis, kui tädi läks kohtusse nn teisele ringile. Eesimesel ringil saadeti ta pikalt ning siis ta kaasas meedia. Osta Ekspressi pilet ja loe lugu lõpuni.
kohtunike pead.26. september 2018, 10:26
Ekspressi loost saad teada, et esimesel ringil lapsendamise asemel arutati kohtus hoopis tädi ja tema mehe isikuomadusi, hõõruti tädimehele nina peale tema 15 a tagasi ja hetkel juba kehtetud krim karistust jms-t. Sisuliselt seal peeti kohtut tädi ja tema mehe üle ehk kohtunik väljus täielikult arutava asja raamest. KINDLASTI TULEB VÄLJA TUUA esimese kohturingi MAAKOHTU KOHTUNIKU NIMI, kes sellise jamaga hakkama sai.
26. september 2018, 10:00
Samasugust suhtumist "laste kaitse" poolt kajastub kõikjal palju ka juhtudel, kus lapse isa lapse elust välja juuritakse. Jah, on inimesi, kus see on põhjendatud ja õigustatud, aga väga üheürbaliselt suhtutakse meestesse lastekaitse poolt.
Antud juhtumi puhul tuleks aga alustada menetlust- kui see pole kuritegu, siis mis see on?
...26. september 2018, 09:58
Euroopa Inimõiguste Kohus ehk aitab?
26. september 2018, 11:09
Ei aita, meil ei kehti inimõigused.
Qwert26. september 2018, 09:43
See on puhtalt inimkaubanduse paragrahvi alla kuuluv 'case', lihtsalt mingi vallandamisega ei tohi nüüd küll asi piirduda. Peaks juba Kapo rida olema.
Paharet26. september 2018, 09:56
Kuipalju selliseid lapsi juba maha parseldatud on? Selle loo taga on see sotsmini vanatüdrukute- ja lesbimaffia.
26. september 2018, 11:10
Seda minagi, et tegu on inimkaubanduse juhtumiga ja linna poolt selline mätsimine tähendab, et probleeme on seal palju rohkem, seal on mingi võrgustik, mis oma äri ajab.
Võiks välja selgitada, kes oli see ”uus pere” ja miks abilinnapea Tõnis Mölder lapsendamisest nii huvitatud oli26. september 2018, 09:32
Väiksemad jüngrid on nüüdseks vist lahti lastud või omal soovil ametit vahetanud.
Kui last oli üle aasta erinevates turvakodudes solgutatud ja kui juba EE-s kirjutati, et tädile korduvalt tõkkeid pandud, vahepeal taheti päris parme perest teha, ALLES SIIS Tallinna abilinnapea Tõnis Mölder ja Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats sõitsid 50 kilomeetrit linnast väljas asuvat tädi elamist üle vaatama. Tegelikult oli seesama Lauri Laats 6. juulil kohaliku omavalitsuse esindajana allkirjastanud dokumendi, millega andis nõusoleku Martini lapsendamiseks võhivõõrastele inimestele. Marionile* sellest aga ei räägitud!
Enne oli last keelatud tädi juurde viia kasvõi paariks päevakski, ilma, et oleks kodus käidud vaatamas, missugused tingimused seal on.
Lugege ERR artiklit: https://www.err.ee/841468/linn-on-aasta-turvakodus-elanud-poisile-leidmas-hooldusperet
”Abilinnapea leiabki, et kui poiss on hooldusperre minemas, vajab ta kohanemisaega hoopis oma uue perega, mistõttu pole suve veetmise ettepanek tädi pool linna jaoks päevakorral.” !!!
EE: ”Poiss kohtuski „uue perekonnaga“. „Võõrad lubasid šašlõkki,“ oli Martini ainus kommentaar pärast hooldusperega kohtumist.”
Ja nüüd siis see Mölder vingerdab ja süüsdistab isegi kohut:
” 24. september Tõnis Mölder Ekspressile: „Kohtu­süsteem peaks võtma samuti vastutuse. Kuidas sai kohus poolteist aastat tädi peret hinnata mittesobivaks? Ei tohiks olla tavapärane, et kohus tugineb vaid ühele arvamusele ning hiljem radikaalselt oma arvamust muudab.“ ”
'
reku26. september 2018, 09:16
Kas ei ole mitte lihtsalt töökaotus liialt kerge karistus. Homme on nad uuesti sarnase tööpeal.
kas see26. september 2018, 08:45
ei ole mitte inimkaubandus väikese lapse kallal? Kui täisealised naised tegid lõ.bumajades tööd, siis oli küll kisa taevani, et milline inimkaubandus.
Jah26. september 2018, 08:53
Kas see loogika on selles, et täiskasvanud naised võivad inimkaubanduse ohvrid olla, või jälle üks, kes normaalsete naistega ei suuda suhteid luua?
Oh26. september 2018, 11:18
Näed, kuidas kõik lõbumaju ja naistekupeldamist õigeks pidamas.
selle lastekaitsega26. september 2018, 08:42
peaks tegelema kõrgem ametkond, et seal kord majas oleks ja igal pool.
26. september 2018, 11:16
Varem oligi lisaks veel maavalitsuse lastekaitse, kus lapsendamistega tegeleti, aga nüüd on kõik omavalitsuste käes ja kontroll puudub. Kohtute peale loota ei tohi, need on nii müüdavad kui üldse veel olla saab.
Paraku26. september 2018, 08:40
Ametnike kuritegevus ongi eestis probleem. Nii ka laste äravõtmise isadelt.
Ametnikul ju ka26. september 2018, 08:32
lapsed lastekodust lapsendatud. Elavad kassikuse haisu sees.
Kellest jutt?26. september 2018, 09:57
Kui juba kirjutad, siis konkreetselt!
mermet26. september 2018, 08:31
Lastekaitsjate lausrumalust ja omakasupüüdlikkust on märgatud teisteski eesti linnades
temrem26. september 2018, 08:48
Asjale võib ka teistpidi läheneda - küsiks võib- olla kommentaari lastekaitsjate endi käest : mis taust on tädi perel ja millisesse perre oleks laps sattunud tädi perega võtrreldes? Lihtsalt huvi pärast ja objektiivsuse huvides.
to: temrem26. september 2018, 10:05
Seda uut peret ei avalikkustata nagunii!
Ja kas sel on mingit tähtsust, kui oleksidki majanduslikult väga heal järkel, kui nüüd poiss saab oma lähisugulaste juurde, tädi lastest tulevad vennad-õed?
Kui oleks lapsendatud, siis:
" Kõige enam häiris Marionit, et ametnikud olid varem rääkinud küll „hooldusperekonnast“ (kus laps elab kuni 18. eluaastani), kuid mitte lapsendamisest. Viimane tähendab, et laps saab uued vanemad ja täiesti uue identiteedi, igasugune side bioloogilise perega kaob."
viimasele26. september 2018, 10:27
Eks elu näitab... Loodame, et leidub keegi lastekaitsest, kes antud perel ja sel lapsekesel ka edaspidi silma peal hoiab ja tema edasist käekäiku jälgib ( kui julgeb ja töökoha kaotust ei karda ) . Väga selline tunne on , et seal pereas pole kõik nii roosiline kui paistab ja ma ei mõtle absoluutselt majanduslikku poolt.
Mofo26. september 2018, 10:42
Ei sooviks sellele perele halba, et LK kättemaksuaktsioon veel tulemas on...
26. september 2018, 11:20
Side bioloogilise perega ei kao kunagi, selle pärast tulebki oma sugulased ise kasvatada. Eestis on alati oma lähedaste lapsed sugulaste poolt lapsendatud ja see ei ole niisama!
Mari26. september 2018, 12:09
Paraku ametnikel puudub õigus kommenteerida, delikaatsed isikuandmed!
Kui kommenteerivad saavad, karistada Andmekaitse seaduse alusel. Nad ei saa isegi oma otsuse tagamaid kommenteerida, kahjuks. ajakirjanduses on kõik ühepoolne, mis puudutab sotsiaal- ja meditsiinisüsteemi
Andres26. september 2018, 14:26
Minule jälle tundub, et lastekaitset tuleks sundida sellest perest väga eemale hoidma. Kellele ja miks on selliseid ametnikunäkatseid vaja?
26. september 2018, 17:44
Sellegi poolest peavad nad suutma oma otsuseid põhjendada, miks just tädi pere sobimatuks peeti ja selle asemel last rõvedates urgastes väntsutati, mingitele šašlõkionudele parseldada püüti.
Jauram26. september 2018, 08:29
Kesikutele on kõik lubatud ! Ju siis oli kesikutel raha vaja teenida !
26. september 2018, 11:24
Inimkaubandus on muidugi hea äri, eriti kui ametnike hulgas "käpp sees." Valgekraede kuritegevust meil ju ei uurita üldse, järelvalvet lastekaitse üle ei ole, ka õiguskantsler leidis, et tema selle jamaga ei tegele.
tavaline inimene ja ema26. september 2018, 08:24
Ilma igasuguse uurimiseta sain ma aru, et siin taga on kokkuleppe perega, kes on mingil põhjusel otsustanud just selle poisi lapsendada. Ja mingil põhjusel otsustas ametnik lapse neile sokutada. Aga miks? See tuleks küll välja selgitada. Siin ei saa nii olla, et lihtsalt keegi soovib ja teine hakkab ägedalt ja jõuliselt, ajaga võidu joostes seda soovi täitma. Ametnikul pidid seal isiklikud huvid olema.
Horst Wessel26. september 2018, 09:41
kus on meie uuriv ajakirjandus nüüd (Pealtnägija, Radar, Kuuuurija)?
Jah26. september 2018, 10:29
Tõesti on puudu uurivast ajakirjandusest - kas selle tädui pereas ikka on kõik nii armas ja kena kui püütakse näidata ( ma ei mõtle üldse majanduslikku poolt ) . Midagi on rääkimata!
Lugeja26. september 2018, 10:33
Solvunud ja alandatud lastekaitseametnik? Võiks enne oma õigekirja üle vaadata, kui avaldad oma kommentaari.
Mofo26. september 2018, 10:41
Kus on meie õiguskaitseorganid, paremal juhul on tegu ju puhtselge korruptsiooniga
to jahh26. september 2018, 12:32
jäta järgi . kas oled üleaedne????
laps oli praktiliselt 1.5 a vanglas kuhu toodi pidevalt uusi õnnetuid lapsi. see, et see isa väheke usuhull on seal peres ei tähenda, et nad lapsi ei armasta.
26. september 2018, 11:26
Pakuti piisavalt raha ja oligi ametniku huvi olemas. Ükski eesti pere ei paku lapsele šašlökki tema äraostmiseks!
ehh26. september 2018, 08:11
palju jaksu ja kõike head perekonnale ja sellele väikesele poisikesele.
mingi tõsieluline film jooksis mõni aeg tagasi, kus kloostris müüdi lapsi rikastele, noortele emadele öeldi, et lapsed surid... meie lastekaitse on ka nagu keskajas veel.
küll on hea, et kõik hästi lõppes!
Mofo26. september 2018, 10:40
Ei ole keskajas, progressiivsete riikide mudeli suunal liiguvad (Norra, Soome, Rootsi)
26. september 2018, 08:00
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
see26. september 2018, 08:32
peaks juba inimkaubanduse alla käima. Siit võib veel üht-teist välja tulla...
Mofo26. september 2018, 10:40
Puht teoreetiliselt võis mängus olla:
Isiklikud veendumused
Meelehea
LK-s levivad "soovitused ja suunised" - töötatakse helgema tuleviku nimel, ja halvemal juhul lobbystavad samad isikud ka samasooliste paaride lapsendammisõiguste kallal...
26. september 2018, 11:34
Kas lastekaitsel on ka veel mingi unknown agenda nagu meedial inimkaubanduse soosimiseks?
kaks viga 26. september 2018, 12:04
Esiteks pole lapse saatuse üle otsustamine mingi lihtne pättus. Ei vallandatud, vaid edutati kõrgemale kohale. Viide kus sm. Kuslap praegu ametis, oli varasemas kommentaris.
ab26. september 2018, 07:59
Las libalastekaitsetöötajatel nimi ka on?
Ekspressis26. september 2018, 08:30
Kõik nimed Ekspressis kirjas.
ab26. september 2018, 09:14
Ei pääse moment sinna ligi, äkki avaldad?
Neist nimedes - ega nad mingid "libad" polnud, ikka ametis26. september 2018, 09:54
Osa on juba töökohta vahetanud, mõned vist lahti lastud
Läbi käivad artiklite käivad: abilinnapea Tõnis Mölder, Monika Reini, Karin Kuslap
Eks sa loe ERR artikleid, need pole tasulised, panen lingi, allpool SAMAL TEEMAL on teisigi:
https://www.err.ee/862680/turvakodus-elanud-vaike-martin-jai-kohtuotsusel-tadi-perre-lapsendamisest-...
.
Andres26. september 2018, 14:23
Ekspressis on ka nimi Lauri Laats, kes artikli järgi otsustades just meeldivalt ei tegutsenud.
Ema26. september 2018, 07:50
Hea, et see kurb saaga lõpuks lahenduse saab ja väike poiss leidis endale loodetavasti armastava ja hooliva kodu, kus ta on lihtsalt üks viiest armsast oma lapsest.
Mofo26. september 2018, 10:37
26. september 2018, 11:36
Siis ei uskunud veel paljud, mis timuma hakkab sellise lastekaitseseadusega, nüüd on see juba reaalsus.