Pilt on illustratiivneFoto: ALDO LUUD
Eesti uudised
26. september 2018, 07:43

Martin võis ollagi mõeldud lapsendamiseks ehk Tallinna lastekaitseametnike topeltmäng (89)

Väikese Martini tädi, kes nüüdseks on enda õe nelja-aastase poja enda hoole alla saanud, meenutab õudusega seda, kuidas Tallinna Mustamäe linnaosa lastekaitse­ametnikud tegid kõik, et ta poissi enda hoole alla ei saaks.

„Sul on niigi palju lapsi, miks sulle seda ühte vaja on?“ ja „Sa ei saa seda last nagunii!“ on vaid paar lauset, mida Mustamäe lastekaitsetöötaja Karin Kuslap Marioniga suheldes kasutas, kirjutab Eesti Ekspress.

Käiku läks isegi lausvale: „Kas sa siis ei tea, et uuest aastast jõustub seadus, mis ütleb, et perekonda ei tohigi võtta rohkem lapsi kui neli ja teil on see arv juba täis?“ Kõlab usutavalt, ent tegelikult mõtles ametnik selle piirmäära ise välja. 

Juhtumi tõttu on töö kaotanud viis Tallinna lastekaitsetöötajat.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Ekspressis.

Nelja-aastasest Martinist kirjutas Eesti Ekspress esimest korda 18. juulil. Loost selgus, et Martini ema ja isa on narkosõltlased. Poisi ema on koos õdedega üles kasvanud SOS lastekülas. Kui Martini tädi Marion on teinud edukat karjääri ning loonud pere, siis poisi emal pole nii hästi läinud. Naine ei suutnud lapse kasvatamisega toime tulla ning andis ta eelmise aasta suvel turvakodusse. Erinevate turvakodude vahet pidi Martin käima üle aasta.

Hooldusõiguse sai Marion alles septembris.