Sündmuspaik Pirital. Foto: Liis Vaksmann
Krimi
26. september 2018, 10:00

Kuul lõpetas üürniku ja omaniku vahelise tüli (52)

Eile õhtul toimus Pirital tulistamine, mis sai alguse kahe mehe vahelisest tülist, kellest üks osapool oli korteri omanik ja teine üüriline. Tüli põhjuseks maksmata üür.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juht Roger Kumm ütleb, et teisipäeva õhtul kella 21.45 ajal said patrullpolitseinikud väljakutse Piritale Padriku teele, kus sündmuskohale jõudnud politseipatrull leidis kortermaja trepikojast tulirelvast jalga haavata saanud mehe, kes oli teadvusel ja kontaktne. 

"Olemasolevatel andmetel on tegu omavahel tuttavate inimestega, kelle vahel tekkis ootamatult konflikt. Esmalt toimus rüselus ning lõpuks tulistati 48-aastast meest jalga. Politseinikud pidasid tulistamises kahtlustatava kinni 35-aastase mehe ning viisid ta politseijaoskonda," märgib Kumm. 

Korteri ukse ees, kus tulistamine aset leidis, oli selle naabrite sõnul meeste omavahelist tülitsemist küllaltki hästi kosta. "Seal korteris elab üürik, kes kolis siia umbes kolm kuud tagasi. Ei maksnud üüri ja nüüd tuligi siis omanik eile siia, et paluda tal üür ära maksta," teab üks naabrimees rääkida.

Sündmuspaik  Foto: Liis Vaksmann

"Tuli koos sõbra ja mingi sõbrannaga, kes räägib eesti keelt kuna omanik ei räägi üldse eesti keelt. Üürnik aga räägib. Ehk siis see naine oli tal kaasa võetud nagu tõlgi eest," jätkab ta.

"Nii nad siis vaidlesid seal umbes kümme-viisteist minutit, mida oli päris hästi kosta. Siis läks seal mingiks kakluseks ja siis käis tššš (imiteerib tulistamisest tulevat häält - L.V). Kõik. Vaikne."

Selle peale tuli ka naabrimees viimaks oma korterist välja. Et vaadata, mis küll ometi nende maja trepikojas toimub. "Üürnik läks siis korterisse tagasi ja omanik seisis teise korruse trepikojas," kirjeldab ta avanenud vaatepilti. "Verd oli palju. Veel täna hommikulgi oli, sest koristajad ei olnud veel käinud."

Edasi kutsus korteri omanikuga kaasas olnud sõber välja politsei. "Oi, siis tuli siia palju politseinike, kriminaalpolitseinike autosid ja kiirabi, kes viis omaniku haiglasse. Minu teada on ta seal praegugi, kuna tal oli suur verekaotus," räägib ta.

"Kui politsei siis selle üürniku ukse taha läks ja koputas karjudes "avage", avas ta rahulikult ukse," meenutab mees politsei tegevusi, millele järgnesid juba käsklused "pikali-pikali!".

"Ta ei hakanud politseinikele vastu ja tal pandi käed raudu, kuid teda ei võetud kohe endaga kaasa. Nad oli umbes kolm-neli tundi seal korteris kuni ta viimaks minema viibi."

Uurides, kas naabrimees oli teadlik, et naabril oli kodus relv, tunnistab ta, et oli sellest teadlik. "Jah, kui ta tuli esimene päev siia ja võttis oma asjad autost välja, siis ma nägin, et tal on suur seif. Ja seifis oli muidugi relv sees. Ma tean seda, et see on relvaseif," ütleb ta. "Mul endal relva ei ole aga mul on sõbrad, kellel on," põhjendab ta enda teadmist. "Igatahes meil oli siin hull öö ja ma loodan, et enam selliseid sündmuseid ette ei tule."

Jalga kuuli saanud mees lubati neljapäeva päeval kodusele ravile. "Minuga on kõik hästi," kommenteeris korteriomanik Dmitri oma tervislikku seisundit. Samuti ütles ta, et ei tea seda meesterahvast, kes tema käest korterit üürib ja teda tulistas. "Ja ma loodan, et mõistate kui ütlen, et ei soovi sellest lähemalt rääkida."

"Juhtunu osas alustame kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist," ütleb Kumm ning viitab, et menetluse raames selgitatakse juba välja kõik konfliktini viinud põhjused.

Ta tuletab ka meelde, et tulirelva kasutamine võib kaasa tuua pöördumatuid tagajärgi, mistõttu peavad tulirelva kandjad selle kasutamisse suhtuma vastutustundlikult ning mitte laskma relvasid käiku kergekäeliselt.

Politsei kinnitusel on tulistajale väljastatud ka relvaluba.