Emmanuel MacronFoto: AFP/Scanpix
Maailm
26. september 2018, 11:01

BBC: Prantslased peavad Macroni tundetuks ja ülbeks

Prantsusmaa president Emmanuel Macron võib olla suurkuju mujal maailmas, kuid kodumaal on tal raskusi usalduse taastamisega, kirjutab BBC korrespondent Hugh Schofield.

Pärast 16 kuud riigijuhina ei ole Macron suutnud realiseerida lubadusi seoses majanduskasvu ja uute töökohtade loomisega. President on kiiresti kaotamas populaarsust, nendib Schofield.

Viimatisest uuringust selgus, et vaid 29% hääletuses osalenutest on presidendiga rahul. Sellise tulemusega on ta kehvemas seisus kui olid samal ajal tema eelkäijad François Hollande ja Nicolas Sarkozy.

Kui paluda ükskõik millise grupi valijatel Macroni kirjeldada vaid ühe sõnaga, valiksid nad selleks sõnaks „arrogantne“, on Schofield veendunud. Ikka ja jälle on president jäänud kaamerate ette ütlemas asju, mida tema kaasmaalased tundetuks ning solvavaks peavad. Hiljutine selline juhtum leidis aset Élysée lahtiste uste päeval, kus üks töötu aednik kurtis presidendile, et tal on raskusi töö leidmisega. Seepeale soovitas Macron proovida mõnd teist ametit, näiteks ettekandja oma.