Eesti uudised

Eestit ähvardab kopsakas prügitrahv (20)

LISA KOMMENTAAR

Suur kokkuhoid 12. jaanuar 2020, 21:54
Tooge need kohtla-järve ahervaremäed suurte teetrasside alla täiteks, milleks maavarasid sinna tassida ja osa teesid saab betoonpostidele ehitada
prügi26. september 2018, 22:28
Kui päris algusest peale hakata, siis prügimajandus tõepoolest puudub. Mina, kui taaskasutatava materjali käitleja ja ära andja peaksin selle eest raha saama, et ma oma väärtusliku toorme kellelegi loovutan. Ma ei peaks selle eest peale maksma.
Kui meile tehti prügipõletusjaamad, siis tutvustati neid, kui hiiglama edukaid ettevõtmisi. Nüüd tuleb välja, et prügi põletamine on kahjulik ja EL arvates absoluutselt vale tegevus.
Missugust prügi peale paberi/papi ja klaasi üldse saab mõistlikult taaskasutada?
Missugust plastikpakendit tasub puhastada ja pesta sooja veega ja missugust mitte? Neid neetud pakendeid on miljon erinevat tüüpi. Plastik paber peale kleebitud, plastik pilt peale trükitud, plastik metalli lisandiga, ravimite ümbrised: metall koos plastiga, õhukesest plastist pudelid, paksust plastist pudelid, Paljudele materjalidele ei oska isegi nime anda. Siis igasugused tuubid, potsikud. Võiks rahvale selgeks teha, mida nende kõigiga ette võtta. Aga tundub, et ei tea keegi, kuidas on õige. Meie kandis on olmeprügi konteinerid järjest tühjemad, klaasikast on punnis täis ja pakendid ajavad üle ääre. Kes selle eest vastutab, et sorteeritud prügi sellisena ka käideldakse, mitte ei valata kõike ühte hunnikusse?
Soovitus oleks, et ka metall võiks olla eraldi kogutav. Kassi- ja koeratoidu potsikud, pasteedi-, konservikarbid jm. Toidujäätmeid ma ei kujuta ettegi, kuidas oleks võimalik eraldi koguda. Need lähevad sooja ilmaga kohe haisema. Hulgakaupa ametnikke ja nõunikke, kellel peaks ammu selge sott olema, mida prügiga teha, aga ei midagi.
Kõikides Euroopa lõunapoolsetes riikides on prügi nuhtlus. Mida ja kuidas nad susserdavad, et keegi neile turja ei hakka? Klanitud turismipiirkonnad on OK, aga kui sõidad kuhugi mujale, siis on laga.
ühe käega antakse,26. september 2018, 19:09
teisega võetakse, nagu ärikad ikka.
26. september 2018, 19:13
kes see annab,kõik ikka ainult võtavadki.
nh26. september 2018, 19:07
siin siis nüüd mõtteainet valitsusele- milline on nende vastutustase ja millise summa peaksid nad omast taskust kinni maksma! Kas valitsusliikmete vastutusmäär on kinnitatud, või on ainult kohalt lahkumise hüvitis?
jah26. september 2018, 18:11
kuhu tahtsime! sinna saimegi!
Tore küll,26. september 2018, 13:10
maksa äraveo eest ja selle taskutoppijate praagi pärast maksa veel trahvi? Las need äravedajad söövad oma supi ise!
Tuut26. september 2018, 13:06
Kas kõik teavad võimlemispalli mida saab Invaru poet osta. No vot see läks katki, otsustasin teu pole olmejäätmega. Üks jäätmejaam ütles, et nemad on erajäätmejaam, viska olemprügisse, ok arsaadav. Teine, Mustamäe kalmistul olev jäätmejaamast öeldi, et tegu on ehitusjäätmega, anna 50 senti.
Ma ütlesin et tegu on mööbliga ja peaks saama tasuta ära anda. Ei, ehitusjääde, 50 senti.
Viskas juba koppa, andsin tüübile 50 senti peapeale ja sain oma katkisest võimlemispallist lahti.
Siit selgubki põhjus miks on palju olmeprügi, miks on prügi metsa all jne jne.
Prügi on ühishüve (nagu nt linnasisene ühistransport) ja selle loovutamine peaks eraisikule ja ka nt FIE-le tasuta olema.
mark26. september 2018, 12:54
Mis siin mõelda kallid keskkonnaseptsialistid, käige palun mõnes riigis, kus asi toimib ja tehke nii siingi ning asi mutt. Sorteeritud prügi peab saama vastu võtta tasuta, mugavalt 24-7 igas alevikus ja linnas olenemata, kus sa sisse oled registreeritud.
26. september 2018, 12:48
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Tõsteti jah26. september 2018, 15:28
mõned kuud tagasi, aga täna tuli Keskkonnateenustelt teade, et 1. novembrist tõstavad jälle, põhjendused samad, mis mõni kuu tagasi. Aga kui kütuse hind kolinal langes mõned aastad tagasi, siis ei alandanud hinda, kuigi enne just tõsteti kõrgete kütusehindade tõttu. Tehakse konkursil alapsakkumine ja siis hakatakse pidevalt tõstma.
to 12.4826. september 2018, 19:11
To - 12,4826. september 2018, 23:06
Ja kui olla ei taha , sunnitakse.
milles meie nüüd süüdi oleme siis?26. september 2018, 12:37
niigi maksame prügi neljakordselt kinni, oleme sunnitud ostma pakendis tooteid, sorteerime ja veame ise konteineritesse.Miks toodetakse plasti ja suuri pakendeid? Nüüd kogume isegi biojäätmeid eraldi ja ikka on sel EL komisjonile vähe.Eesti on puhas riik, ärgu valetagu siin midagi.Ja üldse, ka taaskasutatud asjad vajavad kord äraviskamist.
Sooh26. september 2018, 12:31
Trügime rahvusvahelise menu nimel oma puhastustalgutega maailma, aga oma kodus lükkame rämpsu vaikselt vaiba alla. Kahepaiksus on muutumas meie elunormiks, mida kõige enam propageerib meie president.
Väga tore 26. september 2018, 12:14
Trahvisumma tuleks süüdlastelt kinnipidada ja otseselt nende palgast.
Aga 26. september 2018, 12:11
Paar - tuhat - € ei ole mingi raha ??? Küll ikka laristavad maksumaksja rahaga.
Tiit26. september 2018, 12:05
Eesti ju vägev innovaatiline riik ja üldse igatepidi tubli riik, kuidas siis jäätmekäitlusega hakkama ei saada. See näitab, et Eesti on tegelikult vordne alles mingite Aasia voi Aafrika arenguriikidega.
on26. september 2018, 13:48
aafrikas mu pojal seisak olnud laevamootori vahetuse pärast ja tuulas siis linnas ringi- kui meeter veel vaba teed, siis ei korista keegi aga tänavad olid prügimäed otseses mõttes- neeger on laiskloom ju, meie nii laisad pole ja võiks soome kombel -18 aastat tagasi olin-igas hoovis seitse+ kasti kuhu eraldi asjad käisid, klaas, paber, puit,plast jne. aga meie valla jäätmejaam jättis plasti korjamise metsa hooleks, nii on.
ringlus26. september 2018, 11:49
veoteenustesse ilmub ka prügi kohaletellimine ja äravedu.
Teeme26. september 2018, 11:48
raha korjamise talgud. Prügi korjamise talgud on maailmale tutvustatud, nüüd siis teeme algatust raha talgutega ja jälle oleme me maailmakaardil.