EiKFoto: Promo
Saund
26. september 2018, 12:37

KUULA! Noor luuletaja EiK ravib oma sõna ja loominguga sügismasendust

25. septembril andis 18aastane luuletaja EiK välja oma kolmanda albumi nimega "unerohi". See on noore sõnakunstniku albumitriloogia kolmas kogumik. Eelnevalt on ilmunud "uinak" ja "äratuskell".

Seekordse albumi kogu sõnaline pool on äärmiselt isiklik soolo-looming ning külalisvokaliste on kaasatud minimaalselt. Instrumentaalkülje pealt on see-eest ulatanud abikäe mitmed tuntud muusikud ja biidikunstnikud.

Enamus plaadil kõlavatest laulusõnadest on loodud eelmisel talvel, mil noor kunstnik mõtestas lahti selliseid teemasid nagu põlvkondadevahelised kommunikatsioonilüngad, inimsuhted, valikute paljusus, hirm ja loomingu kommertsialiseerumine. “Albumi natuur on tegelikult läbivalt mõrkjas ja kurvameelne. Ometi loodan käsitletavate teemadega äratada kuulajas edasipüüdlemise soovi ning lootustunde olulisuse. Elu tuum on trotsis, nagu Heiti Talvik "Jumalate hämaras" tõdes," iseloomustab noor sõnakunstnik ise värskelt ilmunud loomingut.

TIKS Rekords esindaja Peeter Ehala sõnab, et EiKi plaadil "unerohi" kõlab eestikeelne biidistatud luule, mis ei ole klišeeliselt depressiivne või romantiline, vaid väga realistlik. "Arvestades, et ta on alles abiturient, ootame elu õppetundide lisandudes temalt edaspidigi põnevaid ja loominguks vormunud mõtteid," avaldas plaadi väljaandmise protsessi juhtinud Ehala.

Plaadi "unerohi" salvestas Sander Mölder, tema käe all sündis ka heliteose pikima pala "M" taust. Pea pool albumil kõlavast muusikast on loonud aga Luurel Varas. Plaadi on kujundanud Kaspar Tamsalu ning miksimise-masterdamise eest vastutas Romet Pott. Lisaks löövad plaadil kaasa Lauri Täht, hxlger, viiuldaja Maris Pihlap ja kitarrist Mattias Tirmaste.

EiKi kolmandat albumit "unerohi" saab SIIT.

Albumi esitluskontsert  toimub 11. oktoobril, täpsem info siin.

Kuula EiKi singlit "TRAMM" siin: