Martin Müürsepp - "Viimane lahing".Foto: Teet Malsroos
Korvpall
26. september 2018, 12:39

GALERII | Osalejad teada: sünnipäevalaps Martin Müürsepp peab täpselt aasta pärast oma viimase mängu (5)

Eesti ainus NBAs mänginud korvpallur Martin Müürsepp peab täpselt aasta pärast, 45. sünnipäeval oma viimase mängu, kutsudes Tallinna paljud endised võitluskaaslased üle maailma.

Kaugeim tulija on austraallane Chris Anstey, kellega Müürsepp sattus omal ajal koguni neljal korral ühte klubisse. Koos teeniti leiba Dallas Mavericksis, Permi Ural-Greatis, Kaasani Unicsis ja Melbourne Tigersis. Et Müürsepa karjäärist möödus viis aastat Venemaal, on sealt palju tulijaid: Aleksei Savrasenko, Zahhar Pašutin, Valentin Kubrakov, Anton Judin, Pjotr Samoilenko, lisaks tema võistkonna peatreener Stanislav Jerjomin.

Samuti on Müürsepa tiimis peale tema enda Tiit Sokk, Aivar Kuusmaa, Gert Kullamäe ja Gert Hendrikson, lätlased Roberts Štelmahers ja Kaspars Kambala, kreeklased Dimos Dikoudis ja Michalis Kakiouzis, inglane Andrew Betts, rootslane Olle Hakansson, leedulasest olümpiavõitja Valdemaras Chomicius; veel on küsimärk teise leedulase Saulius Štombergase taga.

"Esialgne nimekiri oli pikemgi, panin selle kokku puhtalt sisetunde põhjal. Kõigi kutsututega tekkisid mängijakarjääri ajal head sõprussuhted," selgitas Müürsepp.

Ürituse "Viimane lahing" idee autori Sten-Erik Jantsoni sõnul astub Müürsepa vastu Tallinna Kalevi viimase 30 aasta legendidest koostatav võistkond, kus hakkavad mängima nii Janar Talts ja Kristjan Kangur kui ka Sergei Babenko ja Rašid Abeljanov.

"Viimase lahingu" raames vändati Müürsepa kaasvõitlejatest 12osaline seriaal, mida lähemate kuude jooksul näitab Kanal 2.