Hõbenõel 2018 nominent - LIISA SOOLEPPFoto: TFW
Inimesed
7. oktoober 2018, 22:05

Tallinn Fashion Week 17.-20. oktoobril Kultuurikatlas 

TFW 2018 | Hõbenõela nominent Liisa Soolepp on suur Eesti ja aeglase moe patrioot (6)

Viieteistkümnendat korda toimuv Tallinn Fashion Week avab moesügise 17. oktoobril Kultuurikatlas ning pakub moerahvale nelja päeva jagu põnevaid moevaatemänge - TFW toob publiku ette 23 Eesti disaineri uued kollektsioonid, sealhulgas ka Kuld- ja Hõbenõela auhindadele nomineeritud moekunstnike värskeima loomingu. 

Moenädala avapäeval leiavad aset ka suurejoonelised Kuldnõela ja Hõbenõela galad. 

Üks Hõbenõel 2018 nominentidest on teie ees: 

LIISA SOOLEPP

Liisa Soolepa disaineritee sai alguse hetkel, mil ta õmbles enda loodud toodetele esimest korda nimesildid külge. See juhtus paar aastat pärast Tartu Kõrgema Kunstikooli lõpetamist, millest on nüüdseks möödas seitse, kaheksa aastat.

Alates sellest hetkest on disainer katsetanud ja otsinud enda jaoks sobivaid võimalusi, kuidas disainimaastikul ringi toimetada. Aeglase moe toetajana on Liisa loobunud moemaailmale omasest hooaegade süsteemist ning väärtustab võimalust töötada disainide kallal omas rütmis ja selliselt, et iga tema järgnev kollektsioon oleks edasiarendus eelnevast loomingust.

"Mul on hea meel, et järjest rohkem inimesi valib teadlikult just Eesti disainerite loomingut, seal hulgas ka kudumeid," sõnab Liisa ning lisab, et seesuguse usalduse ja tunnustuse ajendil on hea disaineritööd jätkata.

Hõbenõela kollektsiooni on Liisa Soolepp saanud võrdlemisi pikalt ette valmistada ning selle raames ka erinevaid võimalusi katsetada. Üks osa tema Hõbenõela kollektsioonist sündis huvist kasutada ära kudumitööstuse lõikamisjääke. disainerit võlus võimalus väärtustada jääkmaterjali, ühendada erinevat värvi tükid ning luua neist oma muster.

Teine osa kollektsioonist valmis aga koostöös Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengitega, kes lõid kudumiaine raames mustreid ja struktuure Liisa brändi jaoks. Neid edasi arendades ja oma vajadustele kohandades valmisidki Soolepa uued tooted.

Sügisese Tallinn Fashion Weeki avalöök leiab aset 17. oktoobril, mil lavale astub põhjamaiselt karget stiili viljelev moebränd WOOM. TFW avatendusele järgneb aga suurejooneline, kahekümnendat juubelit tähistav Kuldnõela gala, mille raames tunnustatakse siinse moemaastiku kõige säravamaid tähti.

Eesti ihaldatuim moedisaini auhind Kuldnõel antakse silmapaistvale moedisainerile või kaubamärgile loomingulise järjepidevuse eest vähemalt viimase viie aasta vaates ning selle nominentideks on Kristel KuslapuuHanna Haring moebrändiga Monton ja Kriss Eglite kaubamärgiga New Vintage by Kriss.

Lisaks Kuldnõelale antakse üle ka Hõbenõel, millega tunnustatakse viimase aasta meeldejäävaimat panust meie moeellu ning mille nominentideks on sel aastal Katrin AasmaaLiisa Soolepp ja Inga Vatsk-Laasner rõivabrändiga I V L.

Hõbenõel 2018 nominent - LIISA SOOLEPP looming Foto: TFW

Tallinn Fashion Weeki programm
 
Kolmapäev 17.10
18.00 WOOM
20.00 Kaubamaja esitleb: Kuldnõel 20
Neljapäev 18.10
18.00 Al Meta, August
19.30 Iris Janvier
21.00 Kirill Safonov
Reede 19.10
18.00 Diana Arno, Piret Kuresaar
19.30 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo
21.00 Tallinn Dolls
Laupäev 20.10
17.00 Woolish, Gita Siimpoeg
18.30 Kirivoo, BRAND NO.8
20.00 Alexanderling, Mammu Couture