Kuldnõela nominent HANNA HARING, MONTONFoto: TFW
Inimesed
26. september 2018, 14:31

Tallinn Fashion Week toimub 17.–20. oktoobril Kultuurikatlas 

TFW 2018 | Kuldnõela nominent Hanna Haring sai inspiratsiooni naiivsest hullumeelsusest (3)

Moe- ja disainiekspertidest koosnev žürii on Eesti disainerite seast välja valinud need, kes kandideerivad tänavu Kuldnõela ja Hõbenõela auhindadele. Kodumaa kõige mainekamate moeauhindade võitjad selgitatakse välja oktoobrikuise Tallinn Fashion Weeki raames toimuval Kuldnõela galal.

Eesti moedisaini auhinnaga Kuldnõel tunnustatakse silmapaistva moelooja järjepidevat tööd vähemalt viie viimase aasta vaates. Silmas peetakse kollektsioonide kvaliteeti ja funktsionaalsust, ajakohasust ja ilu, samuti pööratakse tähelepanu müügiedule ning ekspordivõimekusele.

Kuldnõela kõrval antakse välja ka Hõbenõel, millega pärjatakse julge pealehakkamise, erakordse ettevõtlikkuse, särava idee ja energilise teostuse eest moelooja, kaubamärk või kollektsioon, mis on olnud viimase aasta kõige silmapaistvamaks komeediks meie moetaevas.

Kuldnõela žürii koosseisus on Kristi Pärn-Valdoja (ajakirja Säde peatoimetaja),Piret Puppart (EKA moedisaini osakonna juhataja), Kristina Herodes (Postimehe moeajakirjanik), Urmas Väljaots (moeajakirjanik), Britta Ratas (Kaubamaja turundusdirektor ja ajakirja Hooaeg peatoimetaja), Filippo Caroti (moefotograaf) ja Aljona Eesmaa (Portail.ee asutaja ja peatoimetaja) ja nad on valinud nominentideks järgnevad moekunstnikud ja kaubamärgid:

Hõbenõela nominendid:

Inga Vatsk-Laasner, kaubamärgiga I V L

Katrin Aasmaa

Liisa Soolepp

Kuldnõela nominendid:

Hanna Haring, kaubamärgiga Monton

Kriss Eglite, kaubamärgiga New Vintage by Kriss

Kristel Kuslapuu

Kuldnõela ja Hõbenõela kollektsioonid jõuavad lavale sügisese Tallinn Fashion Weeki raames, 17. oktoobril Kultuurikatlas toimuval Kuldnõela galal.

Kuldnõela nominent HANNA HARING Foto: TFW

Kuldnõela nominent HANNA HARING, MONTON

Hanna Haring tegi oma esimesed moedisaini katsetused juba esimeses elukümnendis, mil tegi tutvust õmblusmasinaga ja Võru kodu kappides vedelevate nõukogude ajast seisma jäänud kangastega.

Disainer ise nimetab tollast disainiperioodi naiivseks hullumeelsuseks. Küll aga panid need esimesed proovid aluse tugevale huvile moe- ja disainimaailma vastu ning juba põhikoolis oli Hanna oma karjäärivalikus üsna veendunud.

Eesti Kunstiakadeemia moedisaini teisel kursusel avanes tal võimaluspraktiseerida Baltikas ning just seal ongi Hanna disaineritee kulgenud. Ta on töötanud Baltikas kaheksa aastat ning on Montoni naisterõivaste peadisainer.

Montoni andekatest loojatest tulvil disainimeeskond annab pea iga kuu välja uue kollektsiooni, millest igaüks on tiimi jaoks nii suur töövõit kui ka disainirõõm. Kõige eredamateks ja suurte meediakajastustega hetkedeks peabki Hanna Montoni Tallinn Fashion Weeki kollektsiooni, samuti ka olümpiakollektsioone, mida on kandnud ja kaunistanud Eesti sportlased.

Just lavakollektsioonid on Hannale andnud võimaluse oma kreatiivne pöörasus ilma piirideta välja elada. Tema sõnul teevad aktiivsed kajastused nii talle endale, kui ka brändile au ning kinnistavad Montoni meeskonna kirge ja pühendumist.

"Kuigi me elame hetkel maailmas, kus ei ole võimalik eksisteerida ilma sotsiaalmeedia pööraste fotopostituste ning kõrvupaitavate ilukommentaarideta, siis kõige eredamalt lööb mu disainerihing leegitsema just siis, kui seisan valgusfoori all ning kõrvalseisja kannab minu viis aastat tagasi disainitud, suurepärastelt istuvat mantlit," kommenteerib Hanna Haring.