Seisukoht

Seisukoht | Miks maksan sotsiaalmaksu, kui ma arstile ei pääse? (55)

LISA KOMMENTAAR

Patsient 128. september 2018, 09:41
Sain Tartus järjekordselt aja nahaarstile alles 2 kuu pärast.Ja igakord kui kohale lähen ei ole enne mind seal kedagi ja ei ole ka peale mind seal kedagi ootamas.Keegi ajakirjanik vist tegi ükskord lausa katse,istus mitu tundi ukse taga ja patsiente ta tulemas ei näinud.Järelikult tekitataksegi meelega kunstlik ooteaeg et inimesed tasulisse vastuvõtu läheks,arstid ju ikka samad.
VIISAKAS...28. september 2018, 05:43
Tervisemurega arsti küll tülitama ei maksa minna, pigem siis kasvõi õe juurde. Kui oled ka liikumisvõimetu, 40kraadise palavikuga, pead ikka ennast arsti ukse taha vedama, et ta näeks oma silmaga, et sa veel surnud pole
Miks27. september 2018, 14:32
te siis Lāti arstile ei lāhe, sinna ju maksate makse.
rait27. september 2018, 15:20
mingi osa juba käib-hambaarsti osas
27. september 2018, 14:30
Ei saa aru.? Üks ja sama arst töötab polikliinikus ja erakliinikus ja öeldakse, et kui lähed erakliinikus tema juurde saad parima tulemuse. Miks ta ei tee head tööd polikliinikus?
Nüüd siis27. september 2018, 12:54
avastas liberaalne ajakirjanik probleemi kui see teda ennast puudutas??
patsient 4827. september 2018, 11:47
Ah jaa perearsti juures käin nii harva kui võimalik,sest enamus ajast mil olen tema kabinetis
vaatab ta vaid arvutiekraani ja toksib midagi....
Rait27. september 2018, 13:26
mul ka nii, ilmselt taob suurema osa soldatit
patsient 4827. september 2018, 11:44
Olen minagi tundnud oma "pisikese" tervise probleemiga kui simulant.Lihtsalt läbi
arsti suhtumise tajun seda ja kuidagi ebamugav tunne on olnud.Olen töötav inimene.
Selja alaosas tekkinud valud nagunii juba umbes pool aastat kestnud aga ühel hommikul ei
saanud enam liigutada,et riideid selga saada ja tööle minna.Olin justkui halvatud.Esimest korda elus kutsusin endale kiirabi.See juhtus hiljuti. Minu esimeseks üllatuseks pandi mind koheselt tilguti alla.
Oleks ju piisanud suukautsest valuvaigistist.Minul on veenid raskesti leitavad,nii et see oli kohutav
kui kaua otsiti veene ja siis nõel sisse kuskile kus veeni ei olnud ja siis uus katse torgata süstlaga jne.
Emos pärast arsti visiiti vereproovi võtmine osustus õele ületamatuks tegevuseks,kuna ei suutnud veene leida,siis torkas ikkagi süstla sisse ja avastas et polegi veeni...appi...siis hakkas uut kohta otsima süstlaga kust veeni leida...see oli kohutav...lõpuks peatasin sellise tegevuse ja ütlesin et te ometi ei saa sütlaga veene otsima hakata,peate kannataust varuma et kõigepeal veene leida.No
selle peale solvuti ja hakati mind süüdistama, et mina teda millegis süüdistan.Pärast seda
kutsus oma kolleegi appi.Tuli siis teine õde , kes oli parema kannatusega,
rahulik ,leidis ka veeni ...aga vahepeal minu kuuldes vene keeles ütles see esimene õde kes hakkama ei saanud ,et mina valetan (ta arvas et ma ei mõista vene keelt). Selle peale põrutasin vene keeles vahele et kuulge ma ei valeta siin midagi. Ühesõnaga nii üliemotsionaalseid,kärsituid medõdesid ei tohiks sellisel kohal töötada,sest selline asi ajab valudes patsiendi veel rohkem endast välja.
Kui lõpuks viidi jälgimispalatisse,siis pandi kanüül teise kohta,kuna kiirabi õde ei suutnud vähem valusasse kohta leida.Nii et olin läbitorgitud süstaldega nii mõneski kohas (nagu narkomaanil).
Pean tõdema pärast neid katsumusi,et medtöötajad väga erineva võimekuse ja kannatusega.
Saamatuid ja kannatamatuid tuleks sealt eemaldada päevapealt.Nad ei sobi suhtlema patsietidega.
Sellised siis hiljutised kogemused. Lõppkokkuvõttes oli ravimiuur peal ja kadus pikaaegne seljavalu,
ei tea kui kauaks aga abi siiski sain ja käin tööl nagu tavaliselt.
tallinlane27. september 2018, 12:23
Kannata suhtumine ära, sest see on lihtsalt õlekõrs, kus muidu oleks tühi koht! Mis veeni puutub, siis ütle edaspidi, et võetaks käelaba pealt nagu mul, kel veenid "nähtamatud". Ja mis seljavalusse puutub, siis olen kolmandat kuud invaliid ja tõusen tund varem üles, et "käima saada" tööle mineku ajaks, teadaolevalt pakutakse oma raha eest massaaži sel puhul a'la 50.- lugu ja seda 10x. Kas sina tõesti said tilgutist abi, sest mis seal muud kui NaCl sees oli?
Abikaasa püüab naistearsti aega27. september 2018, 10:21
juba väga pikalt ja edutult.Järeldan,et praegune süsteem ei toimi.Hambaravi on meil tasuline ja see toimib.Võiks siis kõik olla nii,et riik toetab arste ja jälgib hinnanivood.Ja vana tõde:Kui pead maksma,jälgid,et oleksid tervem ja paremas vormis.
hmmm27. september 2018, 10:28
Vaatame mida ütled kui vähki põed... kust sa selle raha võtad?
ära mana27. september 2018, 11:34
kellelegi midagi,mida sa enesele ei soovi.
hmmm27. september 2018, 12:31
aga terve ju ei mõtle haige peale.
maksumaksja27. september 2018, 08:52
Ammu on Eestis aeg avada turg lisaks (vaeste) haigekassale ka erakindlustustele. Tööandja saab valida, millisesse fondi ta oma töötaja eest erakindlustuse osa maksab. Töötaja saab valida siis ka tööandjat selle järgi. Haigekassa maks aga väikesemaks ja sellega kaetakse põhikulud vaeste ja vanade eest. Ise teenivad inimesed aga saavad ise valida. Samas kui sul ühtegi kindlustust ei ole, siis ole ka valmis vastuseks, et sind lihtsalt ei ravita muul viisil, kui nt hotellis, maksad, siis saad. Oleks aus ja tooks tervishoiu uuesti inimestele kättesaadavaks. Praegune üldine kättesaamatu arstiabi on nagu kohustusliku vaesuse pealesurumine.
kl27. september 2018, 08:46
Minu perearsti juures kuuleb vaid "raha pole". Meie pere käib nüüd juba vähemalt 10 aastat eraarstide juures (nahaarst, hambaarst, silmaarst), mis teha. Me pole küll seda ise vajanud aga mulle tundub,e t perearst on vaid selleks, et saaks vaid telefoni teel haiguslehte avada ja sulgeda.
Naine27. september 2018, 08:44
Tee endale UK ravikindlustus. 70.- eest saad 1.000.000 väärtuses raviteenust ükskõik millises riigis ja enda valitud arsti juurde. Mina olen muidugi nii haige, et mulle seda enam ei tehta ja tänan jumalat, et meil on haigekassa. Kui oleksin terve ja oleks võimalik sotsiaalmaks vahetada selle kindlustuse vastu, teeksin seda. Odavam tuleb lõppkokkuvõtteks välja.
Sotsiaalkindlustusmaksu eest, et saa ka abi kui juhtud töötuks ja kodutuks jääma. Sama luksust nagu pagulastele pakutakse, korterid ja korralik elamine meile ei anta. Sotsiaalmaks on hea asi kuid selle ümber koondunud ametnike armee, kellele kulub enamus rahast. Lõpptarbijale - kodanikule eriti midagi üle ei jäägi.
Lohuta ennast sellega, et kui sul tekib tõsine probleem siis saad kiiresti vastuvõtule ja sinuga tegeletakse super hästi. Sünnimärgi pärast ei kutsuta tõesti konsiiliumi kokku :)
Rait27. september 2018, 07:44
hakkasin ka ise sellele täna mõtlema ja noh kui sm on 33%, mis ei ole madal ja sellega riigieelaeve tulu peaks kõige suurem olema ning vastu ei saa midagi...võib eeldada, et riik petab
Samuti olen rehabilatatsioonis hetkel kus riik nagu finantseerib hea summana kuid vastu ei saa tegelt mitte muhvigi(teenuse hinnad ja muud kärped nullib selle tavakodaniku jaoks). Sama hambaravihüvitisega-tehti nn tasuta, aga teenuse pakkuja kruvis kohe teenuse hinda ja jälle 0
3327. september 2018, 14:14
33-st on ravikindlustuse osa ainult 13%, ülejääk läheb penisonitesse
rait27. september 2018, 14:21
ainult maht on väike?eeldatav maht töötulult auku 144000 eur, mille kattuvus ehk 15000 eur?
Bill de Berg27. september 2018, 03:14
Ainult maksude maksmiseks te ju oletegi, kuidas te sellest aru ei saa.
William de Berg27. september 2018, 11:26
Bill, pea suu, ei ole tarvis seda avaliku tõde kõva häälega välja rääkida.
Lugeja26. september 2018, 22:05
Teeb tõesti tigedaks.Kuhu see sots maks läheb.Oma vereproovid olen juba 3 a ise lasknud teha ja kinni maksnud kuna pereast kõike analüüse ei taha teha.See aasta samuti kusjuures laboriarst ütles perearst peab osa proove laskma uuesti teha ja kindlasti südamearsti visiidile suunama.Ei midagi kirjutas vererõhu rohud välja ja ütles aasta pärast näeme. Ja mujal olen ka oma rahakoti eest käinud kuna ei taheta edasi kuhugi saata kui mõni tõbi vaevab.Aga makse maksa.Varsti kõnnin siit riigist mujale minema.
marks26. september 2018, 22:31
Pea hoogu oma kõndimisega , kes siis Kreeka pensionäre ülal pidama hakkab. Ole ikka solidaarne. Nendel raske 1500 ga hakkama saada , kuigi jah küttekulusid seal vist pole.
Karl27. september 2018, 18:52
Pole see elu seal midagi enam nii lilleõis.
Olukord on väga hull26. september 2018, 20:33
Meie külas kustus eelmisel nädalal kahe-kolme viimase aasta jooksul teine, 50-neaastane mees. Olles solidaarselt maksnud veel mõni aasta tagasi sotsmakse ja jäänud tööta, liideti ka nemad 120 000 EV kodanikuga, kel puudub õigus arstiabile. Mina olen maksnud makse 39 aastat ja nüüd olen ka nende seas muide.
Mehed polnud joodikud ja lisaks oli üks neist suht haritud. Eelmisel nädalal ütles, et tunneb end sandisti, oli niigi kuidagi viletsaks jäänud, kuid arsti juurde ju minna ei saa. Laupäeval leiti oma kodust, voodist...
Selle 120 000 moodustavad peamiselt kodanikud vanuses 20- 65, seega tuleb statistikast jätta välja noored, pensionärid ja puudega kodanikud.
Saame koletu numbri, kus suretatakse lihtsalt julmalt ja "solidaarselt" elujõulisi inimesi.
See on täiesti kvalifitseeruv genotsiidina- selles ei saa olla vähimatki kahtlust.
Mis siin enam mõelda.27. september 2018, 09:39
RAVIKINDLUSTUS KÕIKIDELE kõlab nagu kurtidele kõrvadele. See erakond, kes selle teoks teeks, oleks ka midagi väärt! Muidu ainult heietatakse. Töölkäijatelt suurem summa sots maksuks maha, mis muud. Pealegi, see summa ei saa olla nii suur, et maksta ei jaksaks. TEHTAGU see ometi ära!
Huvitav tegutsemine27. september 2018, 10:47
Täiselujõus inimesed jäetakse ilma arstiabist. Nad peavad kõiki oma hädasid "ravima" omaenese tarkusest ja neil puudub igasugune diagnostikavõimalus ja eneselohutus "küll läheb üle", lõppeb tihti sellega, et mõne aastaga jäädakse krooniliselt haigeks ja nüüd juba määratakse puue koos sellele kaasneva pensioniga. Nüüd hakkab ka toimuma tasuta ravi, mis võinuks normaalse asjaajamise korral olla mittevajalik, sest inimene ei oleks krooniliselt haigestunud.
See on tegelikkuses ju sihipärane kodanike sandistamine. Eeldada, et riigi valitsus on nii rumal, et ei mõista kogu seda janti on siiski liialdus ja see toimub teadlikult.
maakas26. september 2018, 20:27
Ilmselt valitsus meil propageerib E-ravimist, sest meil on E-riik ja arstid olgu ka E?
M.Närep26. september 2018, 19:21
Hea oleks kui ravi oleks ka parem siis pole vaja nii palju arstil käia ja ei ole nii haige ka. " võimalus lasta N antibiootikumid, siis pole vaja N borrelioosi puhul arsti poole pöörduda, kui sümtomid on ja isegi kui markereid analüüsist ei leita nagu 50% juhtumistest.
papa Carlo26. september 2018, 19:17
riik peaks maksma vaid nn pensionitoetust võrdselt kõigile.See kes on enam tulust makse maksnud,on ka endale varandust kogunud.Praegu on selline seis,et kui penssi tõstetakse,seoses inflatsiooniga,siis mingid eripensionärid on alati "või sees".Täpselt nii nagu asutustes,ülemused saavad alati,alamad mitte muhvigi,samas kudrutavad palgatõusust.
Elukutseline Setu26. september 2018, 19:29
Selle riigi ja maksude puhul on nimekiri kahjuks pikem kui ainult arstid. Kaitset/turvat ei saa (meil siinkandis liigub politseinik harvem kui külaline kosmosest), pääste ... selle ajaga millal nad jõuavad pole enam midagi päästa, arst (nagu juttu oli. Perearst on pidevalt Soomes. Eriarst on võimalik ainult tasuline jne), nn pension (mis ei ole ju pension ja millega on nii raske elada kui ka surra). Samal ajal kulutatakse pidevalt mingeid sadu miljoneid sellisteks jaburusteks, millele tavaline inimene isegi nime ei oska anda (Vaadaka mis saab EAS nn ettevõtlustoetustest. Äkki Härma talu mäletate?). Seepärast inimsed siit lahkuvadki.
Solidaarsus..kellele26. september 2018, 19:11
Meie makstud sotsiaalmaksust saavad hüvesid nii elustamist vajavad narkarid,kõik need, kellel puudub ravikindlustus, kuid on suutnud end avariis ribadeks sõita,vältimatut abi antakse kõigile,kel puudub ravikindlustus.Seega jääb maksumaksjal üha vähemaks ja vähemaks võimalust pääseda arstile ja saada ka vajalikku ravi.Minu arvates see selline solidaarsus põhimõte ebaõiglane
to Solidaarsus..kellele / 19:11, 26. sept 2018 26. september 2018, 19:52
Alustad valest otsast. Meditdiin on niivõrd kallis, et saab olla ainult solidaarne.
Asjaolu, et maksumaksjaid jääb üha vähemaks ja vähemaks, tuleb valest ühiskonnakorraldusest. Riik peaks elu korraldama nii, et inimesed siit kümnete tuhandete kaupa ei põgeneks. Ära läinuid olevat juba üle 200 tuhande inimese.
Toomas27. september 2018, 08:37
Õigluse huvides tuleks radikaalselt piirata arstiabi ülesüstinud narkaritele, paadunud joodikutele ja muule selgelt asotsiaalsele seltskonnale. Miks peaks maksumaksja raha kulutama sinna, kui samal ajal ootavad kuude viisi arstiabi tõeliselt abi vajavad tavakodanikud?
qwe26. september 2018, 18:58
Kui eestis arstile lähed oled simulant,kui soomes arstile ei lähe oledkurjategija.
26. september 2018, 18:42
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
mister- minister26. september 2018, 18:58
aga esimesel Eestil läheb tavapäraselt kenasti . nad pole kunagi nii rikkad olnud kui täna.
täienduseks26. september 2018, 19:08
Meditsiinisüsteem peab vältimatult olema solidaarne. Raskemate haiguste ravikulusid ei suuda ka EW rikkurid ise kinni maksta.
tõde "ei vasta reeglitele"!27. september 2018, 16:10
kapitalismi viljad / 18:42, 26. sept 2018
Teatavasti on kogu nn "teine eesti" sunnitud mitme kuu pikkuses arstijärjekorras ootama.
Ja, ennäe, nüüd rikkamad, kes kohese ravi eest ise maksta suudavad, ei ole pikkade järjekordadega rahul. Muidugi, egas nemad mingid proled ei ole!
Aga just rikkamad sellise "meditsiinisüsteemi" ju kehtestasid. Rahva suurema osa ehk "teise eesti" käest ei küsitud.
Kui nüüd rikkamad ise ka tehtuga rahul pole - tehke siis meditsiin korda!
+15 -3 • Vasta • Teata ebasobivast kommentaarist
tibu26. september 2018, 18:30
huvitav jah... mina oleb oma elus senini ainult 2 korda arstiabi kasutanud. esimest korda kui sündisin ja teist korda siis kui mõned aastad tagasi varbaluu murdsin...aga sots maksu olen maksnud iga kogu see aeg?
oota tibu,26. september 2018, 19:01
kanaajad on alles ees.Kui perearsti juurde pääsemiseks pead ootama kuu või enamgi,siis eriarstiga kohtumine võib venida, vaata et poole aastani.
Lähed oma perearsti ukse taha ja näed,et polegi nagu kedagi aga numbrid on juba poolteist kuud ette välja jagatud.
Midagi on ikka väga valesti.Väga.
Tiit_26. september 2018, 18:27
Jah, "tasuta" bussisõitudeks ja midaiganes muuks tasuta peibutuseks meie poliitikutel raha jätkub. Haigekassa "reservides" on sadu miljoneid, aga inimesed arstile ei saa. Ämm käis 65€ eest tasulisel nahaarsti vatuvõtul, nüüd läheb halba sünnimärki lõikama 200 eest. "Tasuta" saaks poole aasta pärast, aga kas siis enam vaja on? Tegelikult ka, inimesed surevad enne ära, kui "tasuta" arsti juurde saavad! NSVL ajal ei olnud ka valitsus nii punane, kui praegu!
Tädi Maali26. september 2018, 18:23
Rumal küsimus. Maksad selle pärast,et keegi teine( esimesest eestist) saaks arsti juures käia järjekorras seismata.
vello26. september 2018, 18:19
Nii ongi et maksad maksu aga arstile ei saa kuna aegu ei ole aga kui võtad tasulised ajad siis neid on küllaga ja arstide nimed kattuvad.Tekibki küsimus-miks maksta maksu mille eest ei saa midagi kas see raha ongi ministeeriumi armee ülalpidamiseks-
kuidas miks26. september 2018, 18:27
Miks maksavad enneaegselt pensionile läinud ja ikka veel tööl käivad pensionärid täit sotsiaalmaksu kui nende pension edasi töötatud aastate arvelt sentigi ei tõuse ?
Tõeleid26. september 2018, 19:02
Tahaks tõesti teada , kuhu SEE kokku korjatud raha läheb ? Kui pensionär töötab , siis makstagu ka väljateenitud pensionile juurde, sest ellujäämise nimel lausa sundkorras eelpensionile jäänud inimesed saavad ka sedavõrd väiksemat pensioni? Või ongi moraal selline , et nõrgemad nõrutatakse seaduslikult tühjaks?
Toits26. september 2018, 18:04
Ja siis ametnikud imetlevad miks varastetakse vöi hiilitakse maksudest kõrvale... sest mis peos, se kindlasti peos!
Vanas Hiinas26. september 2018, 18:00
maksid arstile vaid terved. Niipea, kui inimene haigestus, maksmine katkes. Nõnda oli arst materiaalselt huvitatud sellest, et inimesed oleksid terved. Meil on kahjuks vastupidi.
mõttekäik26. september 2018, 17:56
Küsiks ka ühe küsimuse. Olen aasta kümneid sotsmaksu maksnud nende aastatel jooksul pole ma arsti juures käinud, seega pole minu peale midagi kulutatud. Kui jään nüüd ilma tööta ja ka töötuna olemise ajal sobivat tööd ei leia, kaotan tervisekindlustuse. Kui siis tekib vajadus arstiabi järgi oleks väiklane väita, et tervisekindlustuse puudusel sa tasuta arstiabi ei saa. Sel juhul küsin,kellele ja milleks üldse makse maksta. Teeks ettepaneku, et alates 55 eluaastast, ükspuha kas inimene töötab või mitte oleks ta ravikindlustusega kaetud, sest selleks ajaks on ta oma panuse ühiskonda andnud ja tervis võib hakata siit, sealt logisema ja riik peaks nüüd andma oma.
27. september 2018, 08:29
Kui sina tead, siis anna teistele ka teada, aga tundub, et ega sinagi täpselt ei tea.
26. september 2018, 17:50
Tahan ka teada miks riik konfiskeerib mult s- maksu aga arstile pääseb vaid (suure) raha eest. Tänane visiit ligi 40 euri+ rohi. Olen töötav ja korrektselt makse maksev. Tasuta aeg oli alles järgmiseks aastaks. Pooleli olev hambaravi läheb koos implantaadi hinnaga kokku u 2500 euri. Riik kompenseerib sellest 40 euri!??
Toslem26. september 2018, 17:42
Sotsiaal maksu maksad selleks, et parmud saaksid tasuta mööda eestimaad ringi reisida.
Et riiki üleval pidada26. september 2018, 17:41
Kust siis need sotsiaalkaitse ministri ja tervise - ja tööministri alluvate kari (ca 1000 inimest) siis palka saaks kui meie makse ei maksaks. Kuuldavasti luuakse veel juurde ka lisaks sotsiaalkaitse ministrile ka sotsiaalründe ministri koht. Sest kui kaitstakse, siis peab ka keegi ründama.
aga27. september 2018, 00:13
palju troll tyuiopile kommentaaride eest makstakse ja kas sa selle summa pealt ka sotsmaksu ikka rehkendad?