Nostalgiline küpsetisFoto: Jazzinokitchen
Tee ise
26. september 2018, 16:06

BLOGI | Nostalgiline rummirosina mannik-ehk mannakook

Toidublogi Jazzinokitchen elustab kunagistest defitsiidiaegadest pärit manniku retsepti, mille maitset saab rikastada õunte, rosinate või törtsukese rummiessentsiga. Tasub proovimist!

Vaja läheb:

3 muna
1,5 dl suhkrut
pool tl soola
2,5 dl hapupiima või keefirit
1 sl võid + vormi määrimiseks
3 dl mannat
1 tl tärklist või jahu
0,5 tl söögisoodat
100 g rosinaid
umbes 6 cl tumedat rummi
soovi korral pool tl rummiessentsi
serveerimiseks tuhksuhkrut
 

Tee nii:

1. Pese rosinad korralikult ning jäta nad rummi ning soovi korral ka rummiessentsiga likku.
2. Vahusta munad suhkru ja soolaga.
3. Lisa peaaegu kõik hapupiim (jäta veidi soodaga segamiseks, et hiljem taignasse lisada), sulavõi ning manna.
4. Klopi läbi ning jäta tunniks ajaks toatemperatuurile seisma, et manna saaks paisuda.
5. Sega sooda vähese hapupiimaga ning lisa taignale.
6. Nõruta rosinad, sega tärklise või jahuga ning sega taignasse.
7. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ja võitatud 24cm-sse lahtikäivasse vormi ning küpseta 200 (või pöördõhuga 180) kraadi juures umbes 35-40 minutit, kuni kook on pealt helekuldne ning tikuga katsudes seest küps. Lase jahtuda, soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.
 

Loe pikemat postitust blogist Jazzinokitchen 

Nostalgiline küpsetis Foto: Jazzinokitchen