Tanel Kangert. Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
Jalgrattasport
26. september 2018, 18:04

Tanel Kangert lõpetas MMil kolmandas kümnes, austraallane näitas võimu

Austrias peetaval jalgratta maanteesõidu MMil oli täna eraldistardiga sõidus võistlustules Tanel Kangert, kes lõpetas 21. kohal. 

52,1 km distantsil oli ka üks korralik tõus, mis meie mehele sobis. Esimeses vaheajas, millele eelnes sile tee, oli Kangert kolmandas kümnes. Mäe otsas, kus asus teine vaheajapunkt, kerkis ta aga juba 16. kohale. Võistluse viimases osas, mis kulges pigem allamäge, andis eestlane aga taas kohti käes ning sai lõpuks kirja 21. tulemuse, kaotades võitjale 4.45,14. 

Ülivõimsalt kerkis võidumeheks kerkis Austraalia rattur Dennis Rohan, kes sõitis välja aja 1:03.02. Teiseks jäi mullune temposõidu maailmameister, hollandlane Tom Dumoulin, jäädes Rohanile alla koguni 1.21,09. Kolmanda koha noppis Victor Campenaerts, kes kaotas Dumoulin´ile vaid 53 sajandikuga! Kokku sai tulemuse kirja 56 meest. 

Rein Taaramäe püüab head tulemust pühapäevases grupisõidus, teda on abistamas ka Kangert. Korralike tõusudega rada peaks andma lootust, et meie mees püsib kõrges mängus. Varasemalt on tal grupisõidus ette näidata 14. koht 2015. aastast.