Ragnar Klavan. Foto: Cagliari Calcio/Twitter
Jalgpall
26. september 2018, 23:51

Klavan aitas Cagliaril taga nulli hoida, kuigi vastased said viimasel minutil penalti!

Itaalia kõrgliiga kuuenda vooru matšis leppis Ragnar Klavani koduklubi Cagliari koduväljakul 0:0 viiki Sampdoriaga. 

Võõrustajad alustasid kohtumist väga hoogsalt ning kohe esimestel minutitel tekitati mitu ohtliku olukorda. Neljandal minutil löödi ka pall väravasse, kuid suluseisu tõttu seda ära ei loetud. Kogu avapoolaeg kulgeski Cagliari taktikepi all, kuid poolvõimalusi ei suudetud ära realiseerida. 

Riietusruumidest naasid veidi isukamalt Sampdoria pallurid, kes teise poolaja esimestel minutitel kahel korral löögilegi pääsesid (avapoolajal tehti vaid üks pealelöök). Mida minut edasi, seda lahtisemaks mäng läks. Kõige pealt põrutas Cagliari posti, teisel pool väljakut külalised latti. 

Lisaks oli teise poolaja hakul Cagliari karistusalas õhus penaltihõnguline olukord - Klavan tõmbas seljatagant vastase maha -, kuid kohtuniku vile vaikis. 

Matš jätkus Sampdoria kerge surve all, kuid ka nemad ei suutnud rünnakuid üleliia hästi lõpetada. Mõlemal meeskonnal avanes veel poolvõimalusi, kuid kumbki sihile jõudnud. 

Kui tundus, et mõlemad lepivad viigiga, teenis Sampdoria ootamatult 90 minutil penalti. Olukorras oli lähedal ka Klavan, kuid vea tegi vahetusest sekkunud keskkaitsja Fabio Pisacane. 

Cagliari päästis halvimast väravavaht Alessio Cragno, kes suutis Dawid Kownacki teisel lisaminuti penalti tõrjuda! Nõnda luhastki Sampdoria hiilgava võimaluse ning punktid läksid jagamisele. 

Viiendat mängu järjest kõik 90 minutit kirja saanud Klavanil polnud täna kõige säravam päev, kuid tõsisemaid eksimusi sisse ei tulnud. Keskkaitsjal avapoolajal eriti tööd polnud. Teisel kolmveerandtunnil jäi ta mõnes olukorras veidi hiljaks, kui rehabiliteeris end ning aitas Cagliaril taga nulli hoida. 

Cagliarile oli see ühe võidu ja kahe kaotuse kõrval kolmandaks viigiks. Kuue punktiga hoitakse liigatabelis 15. kohta. Kaheksa silma kogunud Sampdoria on üheksandal real. 

Ühtekokku peeti täna Itaalia kõrgliigas seitse matši. Kindla liidrina jätkab Juventus, kes alistas 2:0 Bologna. Valitsev meister on võitnud kõik kuus mängu. 

Kõikide tänaste kohtumiste tulemused: 

Tabeliseis: