Mattias Käit (sinises) hooajaeelses sõpruskohtumises Lyoni vastu. Suvel treenis ja mängis ta küll põhitiimi eest, kuid hooaja alguseks kupatati taas U23 meeskonda. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
27. september 2018, 14:21

Käidile tehti pakkumine Venemaa kõrgliigast, huvi tunti ka Skandinaaviast

20aastast Mattias Käiti peetakse Eesti kõige lootustandvamaks nooreks jalgpalluriks, kuid senine klubikarjäär pole tal päris loodetult kulgenud. Praegu kuulub poolkaitsja Fulhami U23 vanuseklassi meeskonda, täiskasvanute tiimis pole tal õnnestunud viimase paari aasta jooksul jalga ukse vahele saada.

Eelmise hooaja teises pooles käis Käit laenulepinguga Šotimaa kõrgliigas Ross Countys ning ilmselt püüab ta ka uue aasta alguses klubi vahetades endale mängupraktikat leida. 

Jalgpalliagent Andrei Stepanov avaldas Õhtulehe jalgpallisaates "Kolmas poolaeg", et tegelikult oli Käidil võimalus ka möödunud suvel klubi vahetada. "Sel suvel tõin talle variandi Venemaa kõrgliigast, aga ta ei tahtnud minna," ütles Stepanov.

Mattias Käit. Foto: EMPICS Sport

"Tema agent on Inglismaalt, aga aitasin sel suvel kolme omapoolse variandiga. Kuna tean, kui hea mängija ta on, siis arvasin, et tal oleks parem Fulhamist lahkuda, kas laenule või päris tehinguga. Kaks varianti oli Skandinaaviast ja üks Venemaalt. Need olid konkreetsed pakkumised. Ühest neist oli ka Mattias väga huvitatud, aga Fulham ei käitunud korrektselt. Alguses öeldi ühed tingimused, kuid hiljem neid muudeti. Teise Skandinaavia variandi ja Venemaa klubi puhul otsustas Mattias ise, et hetkel poleks need tema karjääris õiges sammud."

Käit ise rääkis septembri alguses Eesti meediale, et tahtis suvel laenule minna, kuid võimalikud variandid läksid vett vedama. Ta tunnistas, et pole klubiga suheldes oma tuleviku väljavaadetest täit ülevaadet saanud. Selgus peaks saabuma jaanuaris.