Jäähoki. Foto: Eesit Jäähoki Liit
Jäähoki
27. september 2018, 16:20

PÕNEV! Eesti jäähokis võetakse kasutusele jalgpallist tuttav süsteem (1)

Coolbet Hokiliigas mängivad 2018-2019 hooajal 4 võistkonda: tiitlikaitsja HC Viking Tallinnast, Tartu Välk, Narva PSK ning uustulijana HC Everest Kohtla-Järvelt.

Coolbet Hokiliiga põhiturniiril peetakse kuus ringi, kokku 36 mängu, mis kulmineeruvad 9. märtsil. Algaval hooajal on sisse toodud hulga muudatusi. Uuendusena jagatakse Eesti meistritiitel välja vastavalt põhihooaja tabelile. 

Eesti Jäähokiliidu juhatuse liige Veiko Süvaoja kommenteeris muudatust: "Muudatuse eesmärk on see, et iga mäng hooajal omaks kaalu, oleks atraktiivne ja huvitav ja kõik panustaksid maksimaalselt".

Coolbet Hokiliiga esimesed mängud peetakse 29. septembril kui Lõunakeskuse liuväljal võtavad mõõtu Tartu Välk ning HC Everest ning Tondiraba jäähallis HC Viking ja Narva PSK.

Coolbet Hokiliiga teine etapp on play-off karikamängud, kus mängitakse välja Eesti karikas play-off süsteemis. Poolfinaalide esimeses faasis kohtuvad regulaarhooaja esimene ja neljas ning teine ja kolmas koht.

Play-offides mängitakse nii poolfinaalid kui finaalid parim viiest mängust, eelmisel aastal mängiti parim kolmest. Finaalseeria uuendusena ei kasutata viigi puhul karistusviskeid, vaid mängitakse nii öelda kuldse väravani ehk mängu lõpetab värav. Samuti ei ole sel hooajal limiteeritud välismängijate arv klubides. "Viimase muudatuse eesmärk on see, et klubid saaksid tuua mängijaid, kes muudaksid liiga atraktiivseks ja tõstaksid taset", lisas Süvaoja.

Coolbet Hokiliigaga paralleelselt algab ka Eesti Hoki Naiste Meistriliiga, kus võistleb sel hooajal samuti 4 võistkonda: HK Roosa Panter Tallinnast, HK Fellin Fuuriad Viljandist, Tartu Hokiklubi Säde ning Kohtla-Järve HC Everest. Eesti Jäähokiliidu tegevjuht Rainer Komi kommenteeris naiste liiga tulevikku. "Naiste liiga käivitamise eesmärk on jõuda Eesti naiskonnaga MM-ile 3-4 aasta pärast". Eesti Hoki hooaeg kulmineerub kevadel meeste maailmameistrivõistluste turniiriga.

Coolbeti esindaja Samir Abdurahmanov sõnas pressikonverentsil, et Eesti Hoki ja Coolbeti koostöö on kestnud juba ligi kaks aastat, senini jäähokikoondise tasemel, kuid ka juba eelmisel aastal sai toetatud Eesti Meistriliigat. "Nägime eelmisel aastal, kui kõva tööd on Jäähokiliit teinud Eesti Hoki arendamisel ja seda oli ka näha eelmise aasta MM-i tulemustelt, kus Eesti koondis näitas ilusat mängu.

Sel hooajal otsustasime koostööd laiendada ja asusime liiga nimepartneriks. Meie jaoks on tähtis toetada Eesti sporti ja anda panus Eesti Hoki arengusse. Loodame, et meie poolne toetus aitab seda ala rohkem populaarsemaks muuta ja liiga taset veelgi kõrgemaks muuta, et Eesti saaks paremaid tulemusi näidata rahvusvaheliselt", kommenteeris Abdurahmanov Coolbeti otsust asuda liiga nimepartneriks.