Jarno TrulliFoto: AFP/Scanpix
Vormel 1
27. september 2018, 18:05

Itaalia vormelilegend kurjustab: sõitjatele seatakse juba stardis piirid ette (1)

Vanasti oli muru rohelisem ja taevas sinisem. Just sellisel arvamusel on 44aastane endine vormelipiloot Jarno Trulli. Kuid itaallane ei räägi mitte enda lapsepõlvest või Itaalia linnadest vaid armastatud mootorispordi sarjast. 

"Mis on saanud õigest vormel 1 sarjast? Kas panite tähele, et sõitjad olid Singapuris võidusõidu ajal 10-12 sekundit aeglasemad kui kvalifikatsioonis. See on ju naeruväärne," sõnas aastastel 1997- 2011 kuninglikus sarjas kaasa löönud Jarno Trulli väljaandele Quotidiano. 

"Võin vaid ette kujutada, kuidas Kimi [Räikkönen] ja Fernando [Alonso] ennast selles olukorras tunnevad. Sama kehtib ka Lewis [Hamiltoni] ja Sebastian [Vetteli] kohta, sest nemad mäletavad vormelt 1-te sellisena nagu see vanasti oli," jätkas karjääri jooksul 11 korral poodiumile jõudnud itaallane. 

"Vanasti sai algusest peale gaasipedaali vajutada, kuid nüüd palutakse sul mootori ja rehvide peale mõelda ning kütusekulu kokku hoida. Sõitjatele seatakse juba stardis lihtsalt piirid ette," sõnas pahur Trulli lõpetuseks.