Anett Kontaveit. Foto: AFP/Scanpix
Tennis
27. september 2018, 18:39

Kontaveit magusast revanšist: teise seti lõpus tuli deja vu tunne (4)

Tennise Eesti esinumber Anett Kontaveit sai Hiinas Wuhanis toimuva kõrgetasemelise tenniseturniiri veerandfinaalis magus revanši, kui alistas kaheksa parema hulgas tšehhitari Katerina Siniakova 6:4, 6:4, kes lülitas kuu aega tagasi US Openil eestlanna konkurentsist juba avaringis. 

Kontaveit tunnistas pärast mängu, et tänane kohtumine oli tõepoolest revanšimaiguline. “US Openil saadud kaotus oli päris valus. Proovisin sellest õppida ja tahtsin ise täna väga võita,” sõnas eestlanna pärast mängu Eesti ajakirjanikele. 

Võrreldes kuu aega tagasi toimunud kohtumisega leidis eestlanna, et ta oli seekord järjekindlam ning suutis paremini vastase mänguga kaasas käia. “Ta tahab kiiresti mängida ning tal on väga ettearvamatud löögid, mida on raske lugeda. Olin olulistel hetkedel tugev ning läksin tähtsaid punkte julgelt mängima,” sõnas mängu jooksul ka treener Nigel Searsilt näpunäiteid palunud Kontaveit. 

“Ta võib mängida mõne väga kehva geimi ja siis parema kohe otsa. Ta võib küll välja näha väga negatiivne, aga olin arvestanud sellega, et ta näitab alati emotsiooni välja ning proovib iga järgmine punkt taas täiega," jätkas eestlanna

Viimases geimis 30:0 eduseisus andis Kontaveit, just nagu ka US Openil, korraks eduseisu käest, kuid erinevalt toonasest kohtumisest suutis eestlanna seekord mängu võidusadamasse tüürida. Kas tekkis sellel hetkel ka väike deja vu tunne?

“Jaa,” oli Kontaveiti kärme vastus. “Ta hakkas siis väga häid lööke tegema. Sarnaseid, millega USAs otsustavas setis mängu võitis. Eks kerge déjà vu tunne oli, aga arvan,et olin täna juba tugevam ega lasknud ennast sellel häirida.

Kuna see oli juba üks kord juhtunud, siis teadsin, et ta võib nii teha. Erinevus oligi, et suutsin ise, kui vastasel oli murdepall, pallid kindlalt tagasi lüüa. Ta lõi suure riskiga palle ning lõpus tähtsal hetkel sealt see viga ära tuligi.”

Poolfinaalis tuleb eestlanna vastaseks kohalik tennisist Qiang Wang, kes võitis nädalapäevad tagasi oma karjääri teise WTA-turniiri. Kas olukorras, kus ühtegi esikümne mängijat enam konkurentsis pole, tunneb Kontaveit endal ka väikest võidukohustust?

“Kõik mängijad, kes nii kaugele on jõudnud on saanud võite ju esikümne mängijate üle ning väärivad seda kohta. Seega ei pane see mulle erilisi pingeid peale,” sõnas eestlanna, kes hindas enda hetkevormi lihtsalt heaks. “Elu vorm oleks natukene suur väljaütlemine, aga tunnen ennast väljakul hästi.”