David Smith ja Aaron Russel rõõmustamas võidu üle. Foto: FIVB
Võrkpall
27. september 2018, 21:22

Võidukursil purjetav USA uputas venelaste medalilootused

Itaalias Torinos jätkuval võrkpalli MMil selgusid esimesed poolfinalistid. Turniiril siiani kaotuseta püsiv USA alistas oma kolmanda ringi avamängus Venemaa 3:0 (22, 23, 23) ning kindlustas koha nelja parema seas. 

Ameeriklaste resultatiivseim oli Aaron Russell 17 punktiga, Taylor Sander lisas omalt poolt 15. Venelaste parimad olid Dmitri Musserski 12 ja Igor Kljuka 11 punktiga. 

USA võiduga paralleelselt kindlustas koha poolfinaalis ka Brasiilia, kes oli ise eile Venemaast 3:2 (-20, -21, 22, 23, 12) parem. Kuna Venemaa on kaotanud mõlemad oma mängud, tähendab see, et 2012. aasta olümpiavõitjad jäid sedapuhku medalimängudelt eemale. I-grupi võitja selgitavad homme omavahel USA ja Brasiilia. 

"Pärast kaotust on alati keeruline rääkida," sõnas Maksim Mihhailov pärast kohtumist. "Mängisime täna paremini, kui eile, kuid paraku selleks USA vastu lihtsalt ei piisanud. Ilmselgelt on sellise kaotusega lõpetamine meie jaoks pettumus, kuid peame sellest üle olema ning olümpiamänge silmas pidades edasi rühkima."

Teises vahegrupis alistas Poola eile 3:0 (26, 26, 22) Serbia. Naljakal kombel kindlustasid serblased kaotusega ikkagi edasipääsu. Teise edasipääseja selgitavad reedel välja Poola ja Itaalia.