KokaiinFoto: AP/Scanpix
Jäähoki
28. september 2018, 10:16

Soome hokiliigas puhkes kokaiiniskandaal (1)

Ühe Soome jäähoki meistriliigas mängiva klubi juht pöördus 2017. aasta kevadel liiga juhtkonna poole, sest kahtlustas, et mitu tema meeskonna mängijat tarvitavad tugevat narkootikumi, kokaiini.

Klubijuht soovis säilitada anonüümsust, kuid nõustus eile Ilta-Sanomatile intervjuu andma. "Ma ei taha vaikida, sest see on äärmiselt tõsine ja tähtis teema, mis väärib arutelu," selgitas ta suu avamise põhjust.

"Ma ei soovi avalikustada mängijate nimesid. Esiteks õiguskaitse pärast, teiseks seetõttu, et kokaiiniprobleem ei piirdu kaugeltki mitte ühe klubiga. Vähemalt minu teada on seda kahtlustatud mitmel pool. See on paraku karm tõde. Kardan, et meistriliigas on plahvatanud kokaiinipomm."

Klubijuht lisas, et nad ei pöördunud politsei poole, sest neil polnud reaalseid tõendeid. Küll aga teatati liiga juhtkonda pärast seda, kui mängijad suusõnaliselt kokaiini tarvitamist kinnitasid. 

"Tahame, et mängijad saaksid end järjele enne, kui on liiga hilja. Loodetavasti on nad oma õppetunni saanud. Kuivõrd narkootikumid või unerohutabeltid ei tekita pohmelli, kipuvad mõned mängijad neid kuritarvitama. Näib, et kõik ei adu, kui suurt riski narkootikumid endas kätkevad."

Liiga president Riku Kallioniemi vastas Ilta-Sanomatile, et ei kommenteeri spekulatsioone. Küll aga tegelevat nad pingsalt kõikvõimalike keelatud ainete vastase võitlusega. Samuti ütles Kallioniemi, et tema ei tea viimasest kahest aastast ühtki narkojuhtumit, kuhu oleks sekkunud politsei.