Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
29. september 2018, 13:00

Gisele Bündchen kaalus paanikahoogude tõttu enesetappu (7)

Kõigi aegade edukaim supermodell Gisele Bündchen tunnistab, et tema elu pole sugugi olnud üks lust ja lillepidu. 38aastane kaunitar räägib 2. oktoobril ilmuvas elulooraamatus, kuidas ta on võidelnud paanikahoogude ja enesetapumõtetega.

Ameerika jalgpalluri Tom Bradyga abielus olev Gisele on tuntud modellina, kes on suuteline, imik rinna otsas, seksikaks pesupildistamiseks valmistuma, kes mediteerib kell viis hommikul ning kelle pere on nii terviseteadlik, et lapsed isegi ei taha halloween'i maiustusi.

 
 
 
View this post on Instagram

I am excited to share that my book will be released October 2nd! Writing this book was a transformative and intense process for me. Uncovering stories deep inside of me made me feel vulnerable and emotional, but through facing my shadows and insecurities I learned how to accept and love myself in a deeper way. My intention in writing this book is to share how I overcame certain challenges in my life in hopes that it could help others who may be going thru similar experiences. Proceeds from the book will go to project Água Limpa, to help protect water sources for future generations. http://bit.ly/PreOrderLessons 📖 Feliz em compartilhar que meu livro sairá no dia 2 de outubro! Escrever esse livro foi uma experiência transformadora e intensa para mim. Lembrar de várias histórias que estavam adormecidas dentro de mim me fez sentir vulnerável e emotiva, mas, ao olhar para minhas sombras e inseguranças, aprendi a me aceitar e me amar de uma maneira mais profunda. Minha intenção, ao escrever este livro, é compartilhar como eu superei certos desafios em minha vida, com a esperança de que possa ajudar de alguma forma outras pessoas que estivessem passando por experiências semelhantes. Meus rendimentos deste livro irão ao projeto Água Limpa, que ajuda a proteger as fontes de água para futura gerações.

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Kuid oma memuaarides "Lessons: My Path to a Meaningful Life" ("Õppetunnid: minu teekond tähendusrikka eluni") paljastab saksa juurtega brasiillanna, et perfektne fassaad võib varjata sisemisi mõrasid.

"Tundsin, et on aeg oma nõrku külgi paljastada, ja mõistsin, et ma ei muudaks läbielatust mitte midagi, sest usun: olen see, kes ma olen, tänu nendele kogemustele," ütles ta People'ile. 

14aastaselt avastatud ja kriitikale vaatamata (liiga suur nina! liiga lähestikku asuvad silmad!) superkarjääri teinud Gisele sai esimese paanikahoo 2003. aastal, kui väikelennuk õhuaukudes hüplema hakkas. Modellil tekkis hirm tunnelite, liftide ja teiste suletud ruumide ees. "Tegin suurepärast karjääri, olin perega väga lähedane ja olin end alati positiivseks inimeseks pidanud, nii et nahutasin end: "Miks ma küll end niimoodi tunnen?" Tundsin, et mulle pole halb enesetunne lubatud. Kuid olin selle suhtes võimetu. Maailm läks aina ahtamaks, sa ei saa hingata, ja hullemat tunnet pole mul eales olnud."

Kui paanikahood Bündchenit tema enese kodus kimbutama hakkasid, kaalus ta lausa enesetappu. "Mul oli tõesti tunne: "Kui ma nüüd rõdult alla hüppan, lõpeb see kõik ära ja ma ei pea enam muretsema, et maailm mulle kaela vajub.""

Gisele pöördus spetsialisti poole, kes kirjutas talle ärevuse vastu välja Xanaxit. Kuid ta ei tahtnud ravimitest sõltuma jääda. "See väljavaade tundus isegi hullem. "Mis siis, kui ma tableti ära kaotan? Mis siis saab? Kas ma suren ära?" Teadsin vaid, et vajan abi."

Kaunitar räägib raamatus, kuidas ta viimaks tervenes tänu täielikule eluviisimuutusele.