Anett Kontaveit Foto: AFP/Scanpix
Tennis
28. september 2018, 12:24

SUUREPÄRANE! Kontaveit pääses aasta esimesse finaali (15)

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 27.) alistas Hiinas Wuhanis toimuva WTA turniiri (auhinnafond 2,746 miljonit USA dollarit) poolfinaalis kohaliku esinumbri Qiang Wangi (WTA 34.) tulemusega 6:2, 2:1. Matš jäi oodatust lühemaks (46 min), sest hiinlanna vasak reis ei lubanud tal lõpuni võidelda.

Esimene sett algas eestlannale kehvasti, sest ta jäi 0:2 taha. Ent seejärel hakkasid Kontaveidil asjad sujuma. Serv muutus surmavaks ning löögid olid kavalad, täpsed ja tugevad. Nii võitis ta näiliselt muretult viis geimi järjest.

Kontaveidi 5:2 eduseisul palus Wang meditsiinilist time-out'i, et lasta oma vasak reis kinni teipida. Paus aga eestlannat ei morjendanud, vaid ta võitis oma servigeimi ja sellega avaseti 6:2.

Avaseti statistika:

Teine sett algas Kontaveidi murdega. Seejärel näitas kaamera Wangi valupisarais nägu, kuid murest hoolimata võttis hiinlanna kohe murde tagasi (1:1). Kontaveit murdis järgnenud geimis uuesti hiinlanna servi, misjärel otsustas Wang matši tervise tõttu pooleli jätta. Tõsi, ta proovis neljandas geimis üht Kontaveidi servi tõrjuda, kuid ebaõnnestumise järel andis kohtunikele märku, et aitab.

Kontaveidi esimesed muljed WTA reporterile: "Siin oli ilmselgelt palju rahvast, kes Wangi toetasid, kuid püüdsin keskenduda enda tegemistele. Arvan, et see õnnestus väga hästi, kuid mul on väga kahju, et matš niiviisi lõppes. Loodan, et ta saab ruttu terveks."

Kontaveidile oli see aasta kolmas poolfinaal (viimati jõudis ta nelja hulka Roomas ning enne seda ka Stuttgardis), kuid esimene pääs finaali. Kogu karjääri peale on homne finaal Kontaveidi neljas WTA tasemel, turniirivõite on seni üks.

Wuhani finaalis ootab teda, kas valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 20.) või austraallanna Ashleigh Barty (WTA 17.). 

"Kavatsen lihtsalt nautida, ma pole varem nii suurel turniiril finaalis mänginud," lausus Kontaveit. "Mul on juba läinud väga hästi ja olen finaali eel elevil."