Nigel Sears (paremal) intervjuud andmas.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
28. september 2018, 13:06

Kontaveidi treeneri põhieesmärk: et hea ja halva päeva vahe poleks nii suur

Tennisist Anett Kontaveit alustas juuni alul koostööd 61aastase inglase Nigel Searsiga, kelle sõnul on eestlannaga põnev ja nauditav töötada.

"Temas peitub suur potentsiaal," lausus Sears WTA Insiderile. "Ta paikneb küll momendil edetabelis 30. kohal (tegelikult 27., ilmselt on intervuu tehtud mõnda aega tagasi - M.T.), ent kui jälgisin teda eelmisel aastal, siis märkasin, et ta tegi palju häid mänge, samas langes tihti ka esimeses ringis.

Seega on üks minu põhilisi eesmärke saada Anett tihemini hästi mängima, et hea ja halva päeva vahe poleks nii suur. Et ta mõistaks, kuidas olla efektiivne konkreetsel väljakul ja konkreetse vastase vastu selmet teha juhuslikke tulemusi. Aga mõistagi nõuab see aega."

Lisaks rääkis Sears paari sõnaga WTA edetabelist. "Aasta lõpus pole tal suurt midagi kaitsta, seega on see meie jaoks suurepärane võimalus kohta parandada. Mulle meeldiks, kui ta oleks aasta lõpuks või vähemalt Austraalia lahtiste järel esi20-le palju lähemal. Ta on ainult 22aastane, aega on."