Sebastien OgierFoto: Reuters/Scanpix
WRC
28. september 2018, 15:30

AMETLIK: Ogier lahkub M-Spordist (2)

M-Spordi ralllimeeskond teatas äsja, et viiekordne maailmameister Sebastien Ogier lahkub hooaja lõpus nende tiimist ja liitub Citroeniga.

Tiimi boss Malcolm Wilson: “Tahan Sebastieni ja Julieni (kaardilugeja Ingrassia - toim.) tänada kõige eest, mis nad tiimi heaks kahe aasta jooksul tegid. Nende professionaalsus, detailidele pööratav tähelepanu, sihikindlus ja kiirus on imetlust väärt. Meil kõigil on kahju, et nad lahkuvad.

Olen äärmiselt uhke kõige üle, mis me koos saavutasime. Kogu tiim jääb nendega koos veedetud aega pikalt mäletama. Soovime neile karjääri viimaseks peatükiks edu, kuid tänavu on veel kolm rallit sõita, seega anname endast 110%, et meistritiitlit kaitsta."

Ogier: "Paljud arvasid kaks aastat tagasi, et M-Spordiga liitumine on riskantne. Minu jaoks oli see väljakutse. Saavutasime koos midagi erakordset (Ogier tuli mullu maailmameistriks - M.T.). Malcolm ja tema tiim suhtuvad rallisõitu suure kirega. Tahan kõiki neid kahe imelise aasta eest tänada.

On aeg uueks väljakutseks, aga esmalt keskendume sellele, et see eriline partnerlus lõppeks parimal võimalikul moel. Meistritiitel on endiselt lähedal ja võitleme selle eest lõpuni."


 
Citroeni ja Ogier vahelise lepingu pikkus pole avalik, ent väljaande Motosport andmetel sõlmiti aastane kontraht võimalusega seda ühe või kahe aasta võrra pikendada.

Prantslane, kes kihutas Citroeniga ka aastatel 2009-11, on varem öelnud, et uus leping on tema karjääri viimane.

Citroeni boss Pierre Budar: "See fakt annab kogu tiimile uskumatult positiivse tõuke. Kõik on motiveeritumad kui iial varem. Pöörame juba tähelepanu kõigile aspektidele, et meie teine koostöö vormuks suurepäraseks ajalooliseks saavutuseks ja esitleks Citroeni brändi. Tuju on suurepärane"