Malcolm Wilson Sebastien Ogier'd kallistamas. Foto: Action Images/Scanpix
WRC
28. september 2018, 16:40

Ogier'st ilma jäänud M-Sport ei tõtta kinnisilmi sõitjateturule (1)

Täna lõhati WRC maailmas kaua tiksunud (üllatus)pomm, kui Sebastien Ogier kinnitas, et ta siirdub järgmisest hooajast Citroeni ridadesse. M-Spordi rallimeeskonna pealik Malcolm Wilson ei kiirusta aga uisapäisa uut pilooti omale võtma. 

Wilson juba varemgi pidanud kõnelusi tänavu poole hooaja pealt Citroenist kinga saanud Kris Meeke'iga, kuid väljaande Autosport andmetel on iirlane lähemal Toyotaga lepingu sõlmimisele. 

Järgmise aasta plaanide osas oli Wilsonil öelda järgmist. "Oleme autoralli karussellis juba väga kaua kaasa löönud ja plaanime siia ka edasi jääda. Meil on hetkel käimas erinevaid läbirääkimisi, kuid las aeg näitab. Meil pole kusagile kiiret," sõnas britt. 

Järgmiseks aastaks on M-Spordil hetkel leping ainult Teema Sunnineniga. Tänavu kihutas meeskonna teise masina roolis Elfyn Evans, kuid M-Spordi ja briti enda kurvastuseks pole ta tänavu suutnud mullusega sama head minekut suutnud näidata. 

Sõitjateturul on veel teoreetiliselt veel saadaval Hayden Paddon ja Dani Sordo, kuid mõlemad mehed on esialgsetel andmetel jätkamas Hyundais oma poole hooaja süsteemiga. 

Citroeni meestest on lepiguta hethkel nii Craig Breen kui ka Mads Östberg, kes on mõlemad varem ka M-Spordi roolis istunud. Samuti pole uut tööandjat välja hõisanud Jari-Matti Latvala, kuid vähemalt agendi sõnul on soomlasel juba kontraht pikemat aega taskus.