Pilt on illustreeriv. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
28. september 2018, 18:02

JÄRGMINE RUSIKASANGAR! Kohtunikku näkku löönud leegionär sai eluaegse keelu (3)

Eesti jalgpalli raputas taas kohtuniku ründamise juhtum, kui aastaid ka esiliigas mänginud 40aastane Leedu jalgpallur Andrej Voilenko (FC Tallinn) eluaegse keelu sai.

13. septembri mängus Maarjamäe Igiliikuri vastu sai leedulane kaks kollast hoiatuskaarti, mis jalgpallimängus tähendab automaatselt eemaldamist. 69. minutil teist kollast nähes (protokolli kantud info põhjal rahulolmatuse näitamise eest sõnas või teos) lõi Voilenko kohtunikku aga käega näkku. 

"Kohtunikul oli huul verine ja nägu marraskil, aga suures pildis on tema tervisega kõik korras," kommenteeris EJLi avalike suhete spetsialist Sander Jürjens Soccernet.ee'le vahejuhtumit. 

Ka pärast seda ei jahtunud Voilenko maha, vaid hüüdis tribüünilt hilisema mängu käigus ebasündsaid väljendeid ja jooksis uuesti väljakule, et kohtunikuga taas arveid klaarida.

Paraku pole tegemist esimese kahetsusväärse intsidendiga Eesti jalgpallis. Tänavuse aasta aprillis lõi IV liiga mängija samuti õigusemõistjat rusikaga näkku. Ka temale määrati eluaegne jalgpallis tegutsemise keeld