Priit Vene. Foto: Aldo Luud
Korvpall
28. september 2018, 20:17

Priit Vene Eesti-Läti ühisliiga favoriitidest: järjestus kujuneb eelarvete järgi (1)

Suvel noorenduskuuri läbinud Tartu Ülikooli korvpallimeeskond peab oma hooaja avamängu homme, kui läheb kodusaalis vastamisi Jurmalaga. Peatreener Priit Vene sõnul on mehed algavaks hooajaks valmis. 

"Oleks võinud varem satsi kokku saada, aga Kregor Hermet oli koondisega ära. Seal oli mure, sest koondislased tulevad hiljem. Teised on enam-vähem terved," võttis Vene meeskonna hooajaeelse seisu kokku. 

Juhendaja sõnul on praegu veel vara öelda, mis kohtadele nad tiimiga konkureerima võiksid hakata. "Hetkel pole meeskonnad veel lõpuni komplekteeritud. Kui loed, siis juba vahetatakse. Eks meiegi hoiame vastavalt võimalustele silmad lahti, et äkki leiame hooaja keskel kellegi nagu mullu Julius [Kazakauskase]. Kui saame lisakäigu juurde, saame meiegi tugevamaks, kuid üritame [Eestis] sama koha peale kindlasti välja jõuda," sõnas Vene. 

"Eks võistkondade järjestused kujunevad välja eelarvete järgi. Cramo ja VEF on deklareerinud 1,4 miljonit, sinna on meil veel pikk maa minna. Samas, eelmine aasta korra võitsime Cramot," jäi juhendaja optimistlikuks. "Läti liidrid on Ventspils ja VEF, aga neilgi on pikad sõidud ja kodus võib meil näkata, sest neilgi on omad nõrkused."

Lisaks uuriti mehelt, miks ta ikka ja jälle noorte meeskondade peatreeneriks sattub. "Noortega on arengut kiiremini näha ja pilt on realistlikum. Kindlasti tahaksin juhendada ka võistkonda, mis on valmis meestest ja mängiks kõrgemal tasemel, aga praegu pole sellist võimalust olnud," sõnas Vene.