Kalev/Cramo - VentspilsFoto: Teet Malsroos
Korvpall
28. september 2018, 21:00

GALERII | Kalev/Cramo murdis Eesti ja Läti meistrite duellis maha Ventspilsi (3)

Ajalooline Eesti-Läti korvpalliliiga algas kahe riigi meistrite lahinguga Tallinnas, BC Kalev/Cramo alistas Ventspilsi 97:85.

Suurem osa mängust oli väga tasavägine. Võidu kindlustasid Kalevi hiilgav tegutsemine ründelauas (sealt saadi 22 palli) ja 26:17 edu viimasel veerandajal. Kalevi edukamad olid Chavaughn Lewis 17, Branko Mirkovic 15 ning Ivan Almeida ja Landen Lucas 13 punktiga. Neist viimane võttis maha 6 ründelauapalli. Reggie Lynch aga lisas 11 punktile koguni 5 kulpi!

Esimest poolaega iseloomustas väga suur isiklike vigade hulk, mille tõttu visati palju vabaviskeid ja oli palju seisakuid. Heitlus oli väga tasavägine, kuid oli punkti-paariga peal üks, siis teine. Suurele vaheajale mindi Kalevi 49:47 eduseisul. Kalev oli selleks ajaks noppinud ründelauast koguni 15 (!) palli, neist Lucas 5 tükki (temalt ka resultatiivseimana 13 punkti). Isiklikke vigu oli kalevlaste kontos 18, Ventspilsil 15.

Teist poolaega alustasid paremini külalised, kes pääsesid 15:5 spurdi abil ette 62:54. Siis hakkasid kalevlaste visked tabama ning põhiliselt kolmeste abil võeti järele. Hästi sekkus Martin Dorbek, lõpuks hakkas end leidma esimesel poolajal ebaõnnestunult tegutsenud Almeida. Viimaseks väikeseks vaheajaks pääses Kalev ette 71:68, vastaste tsentril Jonathan Arledge'il oli aga koos juba kaksikduubel (19 p, 10 lp - see "saak" jäigi talle mängu lõpuni).

Viimasel veerandil muutus mäng kinnisemaks, Kalev suurendas tänu paranenud kaitsetööle tasapisi edumaad, Lucast asendas korvi all edukalt Reggie Lynch. Neli minutit enne lõppu näitas tabloo 85:75 ja tõeliselt ohtlikuks Ventspils enam ei saanud.