Kobe Bryant (kollases)Foto: AP/Scanpix
Spordivaria
28. september 2018, 21:54

Millised sportlased on vägistamise pärast trellide taha läinud ning kes on ennast pattudest puhtaks pesnud? (8)

Täna šokeeris Saksamaa väljaanne Der Spiegel spordimaailma, kui kirjutas, et ameeriklanna Kathryn Mayorga süüdistab Torino Juventuse ründajat Cristiano Ronaldot enda vägistamises. Õhtuleht heitis kiire pilgu peale, millised sportlased on varem sellel teel libastunud. 

Reaalselt vangi mõistetud sportlased:

Maailmakuulus poksiäss Mike Tyson mõisteti vägistamises süüdi oma karjääri tipphetkel ehk 1991. aastal. 18aastase tütarlapsega vägisi vahekorda astunud poksija mõisteti teo eest kuueks aastaks vangi, millest ta kandis ära kolm. 

Mike Tyson. Foto: Tass/Scanpix

Korvpallur Eddie Johnson jõudis enne eluga pahuksisse sattumist mängida kümme edukat aastat NBAs ning osaleda ka kahel korral unelmate liiga tähtede mängul.Lõpuks visati mees aga narkoprobleemide tõttu liigast välja ning 2008. aastal saadeti mees 12aastase lapse vägistamise pärast eluks ajaks trellide taha. 

24kordne Jamaika rahvuskoondise ründaja Marlon King veetis suurema osa oma karjäärist Inglismaa kõrg- ja esiliigas. 2006. aastal Inglismaa esiliigas 21 väravat kõmmutanud edurivimees sattus kõigest kaks aastat hiljem seadusega pahuksisse, kui ahistas ööklubis seksuaalselt tudengineiut. Mehe karjääri see liigselt ei mõjutanud. Pärast 18kuulist vangiperioodi naasis King vutiväljakutele ning jõudis ka taas Premier League's väljakule tulla. 

Marlon King. Foto: PA/Scanpix

Hooaegadel 2010-2012 Manchester City hingekirja kuulunud Adam Johnson praegu enam jalgpalliga ei tegele. Nimelt mõisteti 12 korral ka Inglismaa koondist esindanud poolkaitsja 2016. aastal süüdi alaealisega (15aastasega) seksimises ning ta saadeti kuueks aastaks trellide taha. 

Adam Johnson (esiplaanil)  Foto: AFP/Scanpix

Üheksakordne Suure slämmi tšempion Bob Hewitt (tõsi, paarismängus) oli 60ndatel Austraalias tõeline superstaar. Paraku tuli mõni 2015. aastal välja, et omaaegna maailma kuues reket polnudki nii hea eeskuju noortele. Nimelt mõisteti ta ligi 30 aastat hiljem süüdi 80ndatel ja 90ndatel toime pandud vägistamiste eest ning pandi kuueks aastaks vangi. Lisaks visati ta välja ka tennise kuulsuste hallist. 

Bob Hewitt 1965. aastal. Foto: AP/Scanpix

Ametlikest süüdistustest pääsenud või sootuks "laimu" pähe esitatud süüdistused:

Kobe Bryant tõmmati vägistamisskandaali 2003. aastal kui 19aastane hotellitöötaja Los Angeles Lakersi superstaarile vastavad süüdistused esitas. Bryant tunnistas seksuaalset vahekorda, kuid eitas, nagu oleks tegemist olnud vägistamisega. Olukord lahenes lõpuks kohtuvälise kokkuleppega ning ametlikest süüdistustest loobuti. 

Kobe Bryant (kollases). Foto: USA Today/Scanpix

Robin van Persie peeti ametivõimude poolt kinni 2005. aastal kui teda kahtlustati Rotterdamis noore naise vägistamises. Mõned päevad hiljem hollandlane vabastati, sest uurimise käigus tuvastati, et vahekorda ei toimunudki. 

Robin van Persie Foto: AP/Scnapix

Jäämees Kimi Räikkönen sattus vägistamisuudisega meediasse 2015. aastal, kui ta väidetavalt kippus liiga agaralt peale ühele baaridaamile. Jututasandil süüdistustest asi kaugemale aga ei liikunud ning tänavu suvel esitas soomlane hoopis naisterahvale süüdistuse mehe maine kahjustamise eest. 

Kimi Räikkönen. Foto: Sputnik/Scanpix

Väljaanne Broadly kirjutas 2015. aastal, et ainult USAs on vägistamissüüdistusi esitatud kokku 44 Ameerika jalgpallurile. Mõned kuulsamad nimed on näiteks Nelson Agholor, Julian Edelman, Jalen Mills, Jordan Hicks ja James Harrison.