Arina Sabalenka (paremal) ja Anett Kontaveit (vasakul).Foto: AFP/Scanpix
Tennis
29. september 2018, 17:06

Kontaveit Õhtulehele: kaotuse järel on tunne natukene kehv, aga homme olen kõigele tagasi vaadates ikkagi rõõmus (20)

Anett Kontaveit (WTA 27.) näitas Wuhani tenniseturniiril suurepärast mängu, kuid finaalis pidi ta tunnistama 20aastase valgevenalanna Arina Sabalenka (WTA 20.) 3:6, 3:6 paremust.

Sabalenka servis kindlalt ja ei eksinud oma pallingul kordagi. Tema võimu ilmestab ka fakt, et Kontaveit ei teeninud mängu jooksul ühtegi murdepalli. "Vastane tegi lihtsalt väga hea mängu. Ta oli nii võimsas, et minu tugevused kaudsid seetõttu veidi ära," ütles Kontaveit pärast matši Õhtulehele.

Kuidas nii heas servihoos konkurendile vastu saada, kas selleks on üldse mingi hea nipp? "See ei ole lihtne. Ta on aasta läbi näidanud väga häid tulemusi ja tegelikult on kõigil temaga väga raske. Mu treener tahtis, et oleksin kauem suutnud punktides sees püsida, aga ta oli natukene liiga tugev."

Turniiri võitja Arina Sabalenka. Foto: AFP/Scanpix

Kokkuvõttes jäi eestlanna oma turniiriga rahule, kuigi vahetult pärast finaali on hinges ka väike pettumus. "Nädal oli ju tegelikult väga hea. Sain mõned tugevad võidud ja mängisin väga head tennist. Hetkel on tõesti natukene kehv olemine, sest just kaotasin, aga homme olen kõigele tagasi vaadates ikkagi rõõmus."

Kontaveit kiitis ka oma treenerit Nigel Searsi, kellega koostöö klapib kenasti: "Olen tema toodud muutusega väga rahul. Nigel teeb väga head tööd ja mulle meeldib. Ta oskab näha minu mängus uusi nüansse."

WTA tuur liigub aasta jooksul üle kogu maailma ja Aasia turniirid on Kontaveidi sõnul omapärased, kus eurooplastel pole kuigi lihtne hakkama saada. Juba homme sõidab ta rongiga Pekingisse, et nädala alguses uut turniiri alustada.

Anett Kontaveit Wuhani turniiri finaalis. Foto: SIPA / Scanpix

"Siinne kultuur ja olemine on väga teistmoodi. Eurooplastel on oma kodukandis kindlasti lihtsam mängida, aga korraldusliku poole pealt on kõik tegelikult suurepärane. Eks ma olen suurema osa ajast ikkagi hotellis ja tenniseväljakul, palju pole aega ringi vaadata. Homme sõidan kiirrongiga neli ja pool tundi Pekingisse (enam kui 1000 km - toim), ülehomme teen kerge trenni ja tegelikult on esimene mäng ilmselt juba teisipäeval."

Kas tunne on endiselt värske? "Aasta lõpp pole kellegi jaoks lihtne. Hooaja alguses olin kindlasti värskem. Vähemalt pole otseselt pingeid peal, sest mul pole eelmisest aastast eriti WTA punkte, mida kaitsta."

Kontaveit alustab Pekingi turniiri teisest ringist, tema esimene vastane selgub paarist Darja Kassatkina - Laura Siegemund.