Jürgen Henn pärast kolmapäevast mängu fännidega suhtlemas. Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
30. september 2018, 17:50

Veider skandaal külvab valitseva meistri rivistuses segadust

Flora peatreener ei tea, kas saab järgmisel nädalal esiväravavahti kasutada (10)

FC Flora jalgpalliklubi peatreener Jürgen Henn ei oska öelda, kas saab järgmisel nädalal arvestada oma pikaajalise põhiväravavahi Mait Toomiga. Fännidega tülli läinud Toom jäi kõrvale tänasest mängust Tallinna Kalevi vastu, mis lõppes 2:2 viigiga ja vähendas tunduvalt Flora tiitlivõimalusi.

Kolmapäevases karikamängus Levadiaga näitas Toom teadmata põhjustel oma fännide suunas keskmist sõrme. Tüli jätkus pärast kohtumist ning tribüünidel käis rahu sõlmimas ka Henn. Hiljem läks asi juba nii kaugele, et Floras toimus fännide, mängijate, treenerite ja klubi juhtide vaheline koosolek, mille tagajärjel Toom täna Kalevi vastu koosseisu ei kuulunud. 

„Seis on selline, et Mait praegu trenni ei tee ja otsad on lahtised,“ ütles Henn tänase viigi järel.

Olukord on võistkonna jaoks üsna kriitiline, sest käimas on hooaja otsustav faas ning jagatakse medaleid. „Vahet pole, kuidas temast praegu ilma jäime. Sama olukord võinuks tekkida ka näiteks vigastusega. Praegu keskendusime sellele, et meil on teine väravavaht ja proovime hakkama saada,“ jätkas peatreener. 

„Hetkel saan öelda, et pigem oli see tema (Toomi - toim) enda otsus. Keegi ei sundinud teda kõrvale astuma. Ta tundis, et pole valmis mängima, kuid ma tõesti ei tea, kas saan temaga järgmisel nädalal arvestada või mitte. Tahaks selle võimalikult kiiresti selgeks saada. Kui asi venib, siis ei ole see meeskonnale kunagi hea.“

Koosolekul toimunut selgitas Henn järgmiselt: „Kohtumisel oli mõlemapoolne arutelu ja räägiti südamelt asjad ära. Paraku ei saanud kõik sajaprotsendiliselt klaaritud. Hetkel ei oska ma öelda, kas tuleb veel mõni kohtumine. Alates eilsest õhtust pole ma sellele teemale rohkem mõelnud, sest keskendusime mängule.“

Täna läks Flora kahel korral Kalevi vastu juhtima, kuid Hannes Anieri kolmanda üleminuti penalti tõi mõlemale tiimile tabelisse ühe punkti. 

„Avapoolajal oli mäng meie kontrolli all, aga ei löödud oma võimalusi väravateks. Jalgpallis on alati nii, et kui üks tiimi võimalusi ei kasuta, hakkab teine seda tunnetama. Teisel poolajal pärast Kalevi viigiväravat muutus mäng korraks lahtisemaks,“ arutles Henn.

Kelle kapsaaeda Kalevi kaks tabamust ikkagi lähevad? „Nurgalöögi olukorras on alati markeerimise küsimus. Penaltile eelnevat ma täpselt ei näinud, aga tundus, et ründaja tegi juba löögi ära ja sellistel momentidel tavaliselt ei vilistata."

Toomi asendanud Magnus Karofeldile peatreenerile etteheiteid polnud: „Tundsin end kindlalt, kui tema väravas seisis.“

Meistriliiga tabeli tipp:

  • Nõmme Kalju 76 punkti (30 mängu)
  • Levadia 68 (30)
  • Flora 67 (29)