Lewis Hamilton (vasakul) ja Valtteri Bottas saavutasid Sotšis kaksikvõidu, ent soomlaselt kästi britt endast sõidu keskel mööda lasta.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
30. september 2018, 18:49

Hamilton tiimikorraldusest: see on väga ebamugav olukord (1)

Vormel 1 Sotši GP tänu tiimikorraldusele võitnud britt Lewis Hamilton (Mercedes) sõnas võidusõidu järel, et see polnud tema soov.

Nimelt käskis tiim soomlasel Valtteri Bottasel sõidu keskel oma liidrikoht meeskonnakaaslasele Hamiltonile loovutada, et punktivahe Sebastian Vetteliga (Ferrari) käriseks veelgi enam briti kasuks (nüüd 50 punkti).

"See oli ilmselgelt tiimi käsk," lausus Hamilton. "Mõistagi eelnesid võidusõidule arutelud, mis olukorrad võivad sõidu käigus tekkida. Ütlesin Valtterile, et mina seda ei palunud. Tiim tundis, et nii on õige. See on väga ebamugav olukord, kus olla."

"Temast möödumine ei tekitanud head tunnet. Ja mul polnud aimugi, mida meeskond sõidu lõppfaasiks plaanis. Ootasin uudiseid või muud sellist, kuid teadsin, et tiim tahab, et asjad jääksid nii kuni lõpuni."

Kvalifikatsiooni võitnud ja stardist hästi minema saanud Bottasele asi mõistagi ei meeldinud, kuid ta mõistab tiimi soovi.