Rait Ratasepp Fuerteventural rattasadulas järjekordset tõusu võtmas.Foto: Jakob Meier
Spordivaria
1. oktoober 2018, 09:45

Rait Ratasepp püstitas Kanaari saarte tipptulemuse (1)

Ultratriatleet Rait Ratasepp läbis eile 20-kordse ultratriatloni kaheksandal päeval kaheksanda täispika triatloni, püstitades sellega Kanaari saarte tipptulemuse.

Ta on Kanaaride raskel rajaprofiilil ja kuumades tingimustes läbinud rohkem täispikke triatloneid järjest kui keegi teine. Varasem rekord kuulus Patricio Doucet’ile, kes läbis 2015. aastal Kanaari saartel seitsme päevaga seite täispikka triatlonit. "Nüüd tähistab iga uus läbitud päev ka uut rekordit," ütles Ratasepp pressiteate vahendusel.

"Leidub on inimesi, kes on läbinud 30 päevaga 30 ja 50 päevaga 50 täispikka triatlonit, kuid siinsed tingimused on täiesti erinevad ja seepärast ei saa neid ka võrrelda. Lauge maastik Kanaari saarte tõusude vastu on nagu öö ja päev. Seepärast ongi korrektne kõrvutada omavahel just Kanaari saartel tehtut, sest need on läbitud sarnastel tingimustel."

Kaheksa esimese päevaga on Ratasepp Fuerteventural ujunud kokku 30,4 km, sõitnud ratast 1440 km ja jooksnud 337,6 km. Rattarajal on ta võtnud 18 304 tõusumeetrit ehk ületanud rohkem kui kaks Mount Everesti! Jooksurajal on tõusumeetreid seni 3472.

Füüsiliselt nõudlikele päevadele vaatamata on Ratasepa enesetunne väga hea, mis peegeldub ka tema lõpuaegades - ta on kõigil päevadel saanud aja alla 12 tunni. Ratasepa eesmärk on lõpetada 20-kordne ultratriatlon 12. oktoobril.