Vasakult: Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel. Foto: ALEXANDER NEMENOV
Vormel 1
1. oktoober 2018, 17:09

Vettel võitlusest Hamiltoniga: ma ei tahtnud olla tõeline s***pea (2)

Eile Venemaal peetud vormel-1 etapil pidasid positsiooni eest tõsist võitlust Lewis Hamilton (Mercedes) ja Sebastian Vettel (Ferrari). Viimane tunnistab, et ta oleks saanud konkurendi võistluse rikkuda, kuid säilitas spordimehelikkuse. 

Boksipeatusega Hamiltonist mööda saanud Vettel pidi hakkama õige pea oma positsiooni kaitsma. Esialgus suutis sakslane britti seljataga hoida, kuid samal ringil sai Hamilton ikkagi oma tahtmise. Vettel tunnistas tagantjärgi, et saanuks konkurendi võistluse ära rikkuda. 

"Teda oli väga raske märgata. Teadsin, et ta on kuskil mu lähedal, kuid nägin ainult vilksamisi tema rehve," lahkas Vettel võitlust Hamiltoniga Autosportile. "Saanuksin ta rajalt mudasele osale suruda ja sealt ka ilmselt seina. Kuid ma ei tahtnud täielik s***pea olla, nii et pidin järgi andma." 

Vettel lootis, et ehk õnnestub tal järgnevas kurvis oma koht tagasi võidelda, kuid nõnda ei läinud. Võistluse edenedes lasi esikohal kihutanud Valtteri Bottas meeskonnakaaslase Hamiltoni mööda, Vettel pidi leppima kolmanda kohaga. 

Üldarvestuses on Hamiltoni edu Vetteli ees juba 50 punkti.