Esapekka Lappi. Foto: MARKKU ULANDER/AFP
WRC
1. oktoober 2018, 19:00

Tuntud ralliajakirjanik: Lappi ei taha Tänakuga ühes tiimis sõita (8)

Tunnustatud ralliajakirjanik Colin Clark rääkis oma viimases taskuringhäälingus "Kitchen Table" sõitjateturul valitsevast olukorrast.

Lisaks Sebastien Ogier´ otsusele liituda Citroeni tiimiga, tuli juttu ka Ott Tänaku tiimikaaslasest Esapekka Lappist. Clark usub, et peamine põhjus, miks soomlane Toyotast lahkuda soovib, on meie mees. 

"Saan Lappist täiesti aru. Ta võib end Toyotas veidi ebamugavalt tunda," arutles Clark. "Auto on kiire ja tiimil läheb tegelikult väga hästi, kuid Esapekka on ambitsioonikas noormees. Ta näeb, et Tänak on meeskonna esinumber ja ilmselt ka jääb selleks." 

Ta jätkas: "Ilmselt jätkab tiimis ka Jari-Matti Latvala, kes on teine piloot, toetab Tänakut. Lappi võib jääda kolmandaks viiuliks, aga see talle kindlasti ei meeldi. Ta tahab olla maailmameister!" 

Clark lisas, et kuigi Lappi pole vana, siis on ta MM-sarjas juba mõnda aega tiirelnud. Kogemustepagas on juba üsna kogukas ning iga aastaga on näha arengut. Nõnda vajakski ta keskkonda, kus olla praegusest olulisemas rollis. 

"Lappi koos Ogier´ga Citroenis... see oleks tugev tiim," spekuleeris Clark soomlase liitumisest Citroeniga.