Ogier mullu Walesi rallil. Foto: PETER CZIBORRA
WRC
1. oktoober 2018, 21:17

Sebastien Ogier Wales ralli eel: peame võtma maksimumi, et tiitlivõitluses püsida

Neljapäeval läheb käima autoralli MM-sarja 11 etapp Walesis. Kogenud Sebastien Ogier teab, mida tuleb teha, et mõõduvõtt võita. 

"Walesi ralli on üks klassikalistest võistlustest, mida soovib võita igaüks. Sealsed kiiruskatsed kuuluvad mootorispordi ajalukku. Varajane start ning hilisõhtused katsed esitavad tõelise väljakutse. Võida Walesis ja oled missiooniga hiilgavalt hakkama saanud," arutles neljal korral Walesis triumfeerinud Ogier. 

Pärast Walesi jääb MM-sarjas sõita veel kaks etappi. Mullu oli sama võistlus Ogier´ ja kogu Fordi tiimi jaoks äärmiselt õnnelik. Prantslane kindlustas MM-sarja üldvõidu, M-Sport krooniti meeskondlikuks tšempioniks ning rallivõit jäi samuti Fordile, kiireim mees oli Elfyn Evans.

Tänavu on seis tunduvalt keerulisem, sest Ogier on üldarvestuses kolmas, jäädes liidrist Thierry Neuville´ist maha 23 punktiga. Meeskondlikus arvestuse pole M-Sporti jaoks samuti midagi rõõmustavat, kolmandat kohta hoides jäädakse esikohal püsivast Toyotast maha 40 silmaga. 

Selleks, et hooaja lõpus taas tippu jõuda, tuleb Walesist hea tulemus teenida. Seda teab mõistagi ka Ogier. "Tiitlivõistlus on väga tihe, aga selleks, et konkurentsis püsida, tuleb meil nädalavahetusest maksimum võtta," sõnas ta.