Lincoln Williams Austraalia särgis. Foto: FIVB
Võrkpall
2. oktoober 2018, 08:05

Mida teha MMil kantud mänguvormiga? Anna fännile või raami ära

Võrkpalli MMil tegid tänavu tegusid ka eestlastele tuttavad pallurid: Tartu Bigbanki nurgaründaja Samuel Walker ning endine Tallinna Selveri diagonaal Lincoln Williams. Mida tegid mehed pärast turniiri aga oma mängusärkidega?

"See on väga hea küsimus," oli Walkeri esimene vastus uudishimulikule ajakirjanikule. "Tavaliselt jätan vähemalt ühe särgi endale, aga praegu pole ma selle peale väga mõelnud. Kes teab, aga ilmselt võtan ühele kuttide autogrammid peale ning raamin ära," sõnas Walker. 

Kui Tartu Bigbanki nurgamees polnud mänguvormidele uusi omanikke veel leidnud, siis Williamsi puhul on lugu vastupidine. Tema jagas kõik kolm ürpi laiali.

Esimese andis diagonaalründaja ära juba Itaalias, meeneks neid toetanud ja abistanud vabatahtlikule. Teine jääb perekonda ehk naise õele ning kolmanda loosis ta sotsiaalmeedias ühele õnnelikule Eesti vollesõbrale. 

Kolm hooaega Tallinna Selveris veetnud Williams käis Austraalia eest MMil väljakul kõigis kaheksa kohtumises. Kuigi põhikoosseisu kuulus diagonaalründaja vaid korra, oli tihti just eks-selverlane see, kes mänge lõpetas. Nii kogunes turniiri lõpuks mehe kontosse 114 punkti (rünnak 57%), millega ta oli Austraalia koondise suurim punktimasin. 

Nurgaründajana tegutsenud Walker sai MMil väljakule viies kohtumises (neist neli põhis) ning tema saldoks jäi kolme nädalaga 31 punkti (rünnak 47%).  

Loe meeste MMi muljetest pikemalt SIIT.